-Ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye "iklimlendirme-Soğutma Teknikeri" (bkz: ara teknik eleman) yetiştirmek üzere,
YÖK/DÜNYA BANKASI Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamında 1987 yılında açılan bir
programdır. http://www.iskur.gov.tr/mydocu/meslek/meslek213.html
söylediğinizde anlaşılması zor olan * ve işin kapsamını uzun uzun anlatmanızı gerektiren olunası bir meslektir.
bölümün adını koyan şahsiyet için iklimlendirme soğutmayı kapsamazmı ki, niye sonuna birde soğutma ekliyosun diyesinizi getirtir
annemin bir türlü telafuz edemediği ve ısıtma soğutma havalandırmacılık yapıyo diyerek olaya son noktayı koyduğu * meslektir.
iki yıllık okuyup iş hayatına atılmak isteyen ve tesisat seven arkadaşlara naçizane tavsiye ederim.
genellikle bu bölümün okulları batı'da bulunur. sıcak bölgelerde ege,akdeniz başta olmak üzere. adı üstünde ısıtma ve soğutma ile ilgili. bu bölümün dikey geçişi olarak, makina mühendisliği, enerji öğretmenliği ve tesisat öğretmenliği'ne geçilebilir.
otoritelere göre önümüzdeki 10 yıl içindeki en gözde mesleklerden olduğu söylenmekte. bu işle ilgili doğu'da iş bulmanız çok zordur. özellikle klima, kombi, havalandırma tesisatı gibi konularda batı'da iş olanakları daha fazladır.
iyi midir diye sorarsan; kamu kuruluşununda iş bulmanız çok zordur. bilgisayar programcılığı, elektronik-haberleşme gibi daha güzel bölümler varken tavsiye etmem. kpss de bu bölümler üzerinde daha cok bos kadro var.
çünkü, ola ki; özel sektörde iş imkanı bulamadın, kamu da tekniker olarak çalışmak istersen eğer, iklimlendirme-soğutma kadrosu için kpss'de ayrılan kadro %1000'de 1 ancaktır. evet %1000 de bir.