bugün

sanılanın aksine türkiye savaşa katılmış taraf olmuştur. ama şöyle tam savaşın bittiği günlerde bizim cin idareciler almanya ve japonyaya savaş ilan etmiştir. bu sayede amerikadan yardım bile almışlardır.
--spoiler--
bu savaştan sonra nazizmin tamamen silineceği söyleniyordu.

şu an dünyaya bakıyorum, kuzey avrupalı beyaz ırkların ve göçmen avrupalı beyazların kurduğu amerika dışında rahat ve refah dolu yaşama sahip bir ülke yok.

latinler ekonomik kriz ve fakirlik ile uğraşıyor,slavlar da zavallı durumda,türkler eziliyor, afrikalılar bitmek bilmeyen iç karışıklıklar ve sömürge sonrası açlık sonucu hayatını kaybediyor.nazizme uygun olan "beyaz ırk" denilen ırkların olduğu ülkeler zenginlik ve refah içinde.

nazilerin kaybettiğine emin miyiz arkadaşlar?
--spoiler--

Her ne olduysa ikinci dünya savaşından sonra oldu
Muasır medeniyetlere ulaşmamız gerekirken şu uğraştıklarımıza bak
Her alanda gerideyiz
Bilimde
Teknolojide
Sanatta
Sporda
Ekonomide
Eğitimde
Her alanda gerideyiz.
Nazi almanyası'nın Polonya ya saldırması ile başlayan savaş.

daha detaylı verirdim üşeniyorum bu saatlerde.
Bunun nedeni iyi eğitimli insanlarının olması üretken olmaları vsdir bana göre ve Bu durumu değiştirmek için böyle ağlayıp sızlanmak hiçbir işe yaramaz. Yapılması gereken eğitim seviyesini üretimi vs artırıp dünyada belirli bir ekonomik güç elde etmiş saygın bir ulus haline gelmektir.

görsel
Bu savaştan sonra nazizmin tamamen silineceği söyleniyordu.

Şu an dünyaya bakıyorum, kuzey Avrupalı beyaz ırkların ve göçmen Avrupalı beyazların kurduğu Amerika dışında rahat ve refah dolu yaşama sahip bir ülke yok.

Latinler ekonomik kriz ve fakirlik ile uğraşıyor,slavlar da zavallı durumda,Türkler eziliyor, Afrikalılar bitmek bilmeyen iç karışıklıklar ve sömürge sonrası açlık sonucu hayatını kaybediyor.Nazizme uygun olan "beyaz ırk" denilen ırkların olduğu ülkeler zenginlik ve refah içinde.

Nazilerin kaybettiğine emin miyiz arkadaşlar?
ikiyi bilmem ama 3.sü 3023te rez alın.
görsel
amerika birleşik devletleri' nin japonların pearl harbour baskını sonrası dahil olduğu ve sonucunu etkilediği savaş.
zamanında hakkında bolca filmler izlediğim ve call of duty oyunlarından artık cephelerin isimlerini ezberlediğim savaş. biraz hitler taraflısıydım. almanya'yı gözümde çok büyütürdüm. dengesiz gibi girerdim vikipediden savaşla ilgili ne varsa okurdum. sonra sonra bu savaş ilgisi ve merakı azaldı bende. umarım bir 3.sü çıkmaz. yaşasın dünya barışı.
er ryan' ı kurtarmak filminde de bir kısmı anlatılmış savaş.

(bkz: saving private ryan)
Ağır sanayi savaşıdır, ilk kez bu savaşta tanklar burun buruna, uçaklar ise kol uçuşu kadar yakın halinde, birbirlerine girmişlerdir.
türkiye nüfusu kadar insanın öldüğü söylenen savaş.

dünya'nın ikinci dönüm noktası. mihver devletler kazansaydı bambaşka bir dünyada yaşıyor olacaktık.

her ne kadar hollywood filmlerinde yahudilerin soykırıma uğradığı anlatılsa da iş öyle değildir esasen. yahudierin 30 katı insan ölmüştür en az.

bu savaşın cephane ve erzağın tükenmesinden dolayı bittiğini düşünüyorum.
paylaşım savaşı, sıcak savaştan soğuk savaşa geçiş ve abd' nin fırsattan istifade zirveye oturması süreci.
Beyaz perdeye, güzel eserler kazandırmış savaştır. Ayrıca, call of duty adlı oyun efsanedir.
birinciden sonra çıkmıştır. inanmasan da saygı duy.
1930 daki büyük buhran'da acından ölen amerika nasıl olduğu da bundan 10 sene sonra bir dünya savaşını finans edebilecek kadar büyük bir ekonomik güce erişti.
Çizgi filmlerin Amerika, Japonya ve Almanya tarafından propaganda amacıyla kullanıldığı bir savaştır. Alman çizgi filmlerinde Churchill siyonizme hizmet eden eli kanlı, paragöz bir yamyam gibi resmedilmiş olup; japon çizgi filmlerinde ise Amerikalılar korkak olarak lanse edilmiştir. Bunun yanında Nazilerin Fransa'daki kuklası olan Vichy hükümeti de propaganda işlerine girişmişse de pek etkili olamamıştır. Bir ara oturup bu propaganda çizgi filmlerini izlemiştim. Bizim temel reis ve Kabasakal diye bildiğimiz popeye ve bluto işte bu zamanlarda sıklıkla propaganda çizgi filmlerinde yer alan karakterler olmuştur, evet.
paris ve londra' da karartmalar uygulanmıştı.
Savaş sırasında tüm fabrikalar tüm vardiya ingilizlere vs mal üretiyordu amerikada.
bu savaştan sonra abd dünya'ya egemen oldu bence, abd'nin ruslara gönderdiği silah ve mühimmat desteği ile naziler yenilince sağlam bir muhalefet kalmadı kendisine. soğuk savaş mavaş ayağına sol ve sovyetlerde zaten 60'lar 70'lerden sonra biraz ılıklaştı, sisteme adapte oldu. erkeğin yumuşağı makbul görülmeye başlandı, sol geneli pasif olan kadınlara ve eşcinsellere kaldı böylece Dünya'da da işçi sınıfının haklarını radikal şekilde savunan pek devlet kalmadı. Evet.
avrupanın peloponnez savaşı olabilir bu bana göre. bildiğim kadarıyla bu savaş sonrası avrupa devletlerinin gücü bayağı bir azalmıştı aynı peloponnez savaşı sonrası yunan kent devletlerinin gücünün oldukça azalması gibi. Daha sonrA bir süre önce koloni devleti olan o zamana göre kıyıda köşede denebilecek amerikaya ve avrupalı kökeni olsa bile tam avrupalı sayılmayacak rusların eline geçti. poloponnez savaşından sonra da bölgenin gücü o zamana kadar bizden mi değil mi diye tartıştıkları makedonlara geçmiş çok daha sonraları romaya geçmişti..
görsel
dünya savaşından öte, daha çok almanların; "ben tek hepiniz bir" dediği savaş olmuştur.
(sünepe ve satıcı italya'yı saymasak)

yankiler bile tek başlarına karşılarına çıkamamış. ta ki (bkz: barbarossa harekatı) nın başarısızlıkla sonuçlanmasına kadar. sonrası malum, moskova kuşatmasından püskürtülerek geri çekilen almanlara, bu ingilizden bozma tavukların normandiya çıkarmasıyla arkadan saldırarak kazanmasıyla bitti. ki onda bile 150 bin civarı kayıpları var.
uzak durmakla en doğrusunu yaptığımız savaştır. birincisinden de uzak durabilseydik.
görsel