iki yıllık üniversiteye gidipte çevresi tarafından kendisine "bi boka yaramıyo ki niye gidiyon" diye serzenişlere maruz kalan insan evladının, bu duruma kendisininde inanması. azim edip dört yıllığa geçilerek, o gereksiz adamların dumur edilme ihtimalide vardır. gerçi dört yıllık da bi boka yaramıyo ama okul okuldur bire insanlar..
Gerçekliği olmayan önerme.
dört yıllık fakülte mezunu olan ben aylarca işsiz gezerken,bir çok iki yıllık mezununun çok güzel işlere yerleştiğini gördüm.*
doğru olmayan tespittir. şahsım 2 yıllık mezun olmama rağmen, 19 yaşında okulum bitmek üzereyken iş hayatına atılıp, bugün bu sayede 5 yıllık iş deneyimine sahip olmuşumdur. nitekim çevremde 4 yıllığı bitirip de iş beğenmeyen ve bu yüzden hala işsiz gezen sürüyle tanıdığım insan bulunmaktadır.
birincisi üniversiteler değil, bölümler iki yıllık veya 4 yıllık diye ayrılır.
ikincisi, yüksekokul veya meslekyüksekokullarında bulunan 2 yıllıklar veya 4 yıllıklar bir mesleğe yönelik, fakültelerdeki 4 yıllıklar ise bu konuda daha uzmanlık, buluş, icat ve bilimsel çalışma gerektiren dallara yönelik olarak eğitim verirler. buradan şu sonucu çıkaran olabilir e öğretmenlik 4 yıl meslek sahibi yapmıyor mu? yapar ama bilimsel çalışmalarla yeni şeyler katılması amaçlıdır. bu önemini yitirmiştir o ayrı.
hemşirelik yüksekokulları da 4 yıllıktır ama mesleğe yöneliktir.
giriş amacınız eğer mantıklı seçilmişse hepsi işe yarar....
2 yıllık otomotiv motor bölümü okursunuz, bir makina mühendisinden daha çok bilginiz ve tecrübeniz olur ondan daha çok para kazanırsınız.
işte okumanın amacı da budur. bilgiyi doğru yerde kullanarak hayatı kolaylaştırmaktır. yoksa 4x4=16 yıl okuyun doğru hedefe yürümüyorsanız o da hiç bir şeye merhem olamaz.
iki yıllık üniversitelerin hakir görülüp de herkesin mühendis vs. olmak istemesinden oluşan ara eleman açığının bulunduğu ülkemizde yanlış olan önermedir.