iki yıllık bölüm okuyup dört yıllık bölüm okumuş bireyin teoride,pratikte, profesyonel alanda önüne geçmesi,gerek geldiği mevki,gerek aldığı maaşla onu hiçe salladığını kaldıramayanlara söylemlerimdir.
söylemdir. ancak türkiye'de hiç bir 2 yıllık okulda pratikte bi sik öğrenemezsiniz. çünkü çoğunun bölümle alakalı malzemesi yoktur, olanı da koca sınıf paylaşana kadar okul biter. bir de meslek yüksekokullarını en ücra köşelere yaparlar ki, hadi buradan yak. teoride öğrettiklerini de pratikte deneme şansın olmadığı için unutursun zaten. 2 yıllık okulda okudum, bi sik öğrenemedim. şu an 4 yıllık fakültenin 3.sınıfındayım, geldiğimden beri kamerasından fotoğraf stüdyosuna, fotoğraf makinasından seslendirme stüdyosuna kadar girdim, çıktım, talan ettim.
2 yıllık okulların olumlu tek yönü; samimiyet fazladır. 4 yıllık fakültelerde kimse kimseyi tanımaz, siklemez. bunun dışında başka bir artısı yoktur.
iki yıllık amele sloganıdır. ulan 2 yıllık okuyan öğrencilerin o bölümlere nasıl geldiği nasıl kazandığı herkesin malumu. daha neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ya la.
bir kompleksin dışa vurumuna cevaptır.
(bkz: iki yıllık okuyup üniversiteliyim diyen amele)
Kültürlü insan başkasını iki yıllık ya da dört yıllık ya da herhangi bir şeyle hele ki amele sıfatıyla yaftalamaz zaten.Kaldı ki bu durumda üniversiteli olmanın kültürel seviyesini(!)o yüce gururunu ve egosunu yerle bir eder.Üniversiteli olmakla ters düşmeyiniz yakışmıyor.*
meslek lisesi cikisli ise bu adamin pratikdeki farki ap acik belli oluyordur 4 yilliklar ise yillarca teori uzerine yogunlastiklarinda pratik bilgileri pek bi fazla olmuyor oteki arafdada belirttigim gibi ekran kartinin bilgisayar parcalari uzerinde hangisi oldugunu bilmeden 3.sinifda bilgisayar muhendisligi okuyanlar var. Hersey 4 yil okumak degildir dostlar. önemli olan teorik ve pratik bilgi sahibi olmak ve ikisini dogru bicimde harmanlamaktir.