çağdaş bir kocaya sahip olan kadındır. ayrıca kızlık soyadını kullanmak için kocasından izin alması gerekmeyen sadece evlilik başvurusunda kızlık soyadımı da kullanmak istiyorum seçeneğini işaretleyen kadındır. bazıları sık sık unutuyor ancak türkiye de kadın ve erkek eşit haklara sahiptir. erkekte isterse karısının soyadını alabilir veya kendi soyadıyla beraber kullanabilir.
evleneceği yaşa kadar kendi soyadını taşımış bir birey olarak kadının evlendikten sonra kendi kişiliği, geçmişi, ya da kendi soyu yokmuş gibi başkasının (evlendiği erkeğin ) soy adını almaya mecbur olmamasıdır.evlenen bir çok kadının erkeğin himayesine girmesi ya da onun görüşlerine göre yaşaması beklenmektedir, kadınlara hala birinin korunmasına ihtiyacı olan bireyler gibi bakılmaktadır. artık kadınlar kendı parasını kazanan okuyan kendini geliştiren bireylerdir. oldukları gibi tanınmak istemekte haklıdırlar. iki soy adını da taşıyabilirler. en azından uzun yıllardan sonra bu hak kendilerine verilmiştir. kullanmasını da bilmelidirler , buna da kimsenin itiraz etmesine hakkı yoktur.
genelde doktor olur bir de bunlar. bazıları parantez içinde yazar ikinci soyadını.
necla tekdüze (makineci)... *
emre ergün güler... bu da iki isimli erkek. soyadı da kadın ismi. bu başka bir kategori karıştırmayalım.
(bkz: emre hergün güler)
Sene olmuş 2020, hala bu konuyu konuşup dert eden adamlara bakıp kıs kıs gülüyordur.
Soyadı insanın parçası gibi, özeli gibi, kimliğinin en önemli tamamlayıcısıdır.
Hayatının ortalama yirmi ya da otuz senesinde kendini tanımladığı unsuru, neden, niçin, ne maksatla hiç olmamış gibi kullanım dışı bıraksın ki?
Neden?
Bunu istemeye kimsenin hakkı yoktur ve olmamalıdır da.
Bırakın kadının soyadıyla filan uğraşıp ego tatmini yaşamayı, bunlar boş işler!
Evlilik bu değil haberiniz olsun, çok daha derin bir mevzu.
çoğu kurumda hâlâ anne kızlık soyadı güvenlik sorusu olarak soruluyor. siz kızlık soyadınızı kullanmaya devam edince bu bilgi çok daha basit öğrenilebiliyor. bu da böyle bir bilgi , bulunsun.