tarihcilerin ve edebiyatcilarin uzerinde tartismis oldugu fakat kesin bir sonuca ulasilmamis sorunsaldir. her iki farkli gorusu savunan taraflarin hem fikir oldugu tek nokta ise iki noktanin yan yana olmadigi gercegidir.
matematikçilere göre de nasıl konumlandıklarının önemsiz olduğu,aralarından yalnızca ve yalnızca bir tanecik doğru geçebileceği durumdur. ne kadar acıklı.
insanlığın beynini uzun zamandır kurcalayan önemli hususlardan biridir efendim. kanımca ne alt altadır, ne de üst üste. iki nokta alt üstedir. çünkü biri birinin altındayken biri birinin üstündedir de aynı zamanda. eğer birbirlerinin altında olsalardı alt alta denebilirdi. birbirlerinin üstünde olsalardı da. gerçi imkansız pozisyonlar bunlar. ama velev ki oldu, o zaman alt alta veya üst üste diyebiliriz. ya da dahinin teki çıkıp tek boyutlu olan noktayı üç boyutlu dünyaya naklederse o zaman üst üste koyabiliriz noktaları.
gerçekten inanılmaz önemli bir sorunsaldır. değerli bilim insanları umarız ki en kısa zamanda bu konuya bi açıklık getirir ve gerekli makaleleri yayınlarlar.*
üstte kullanılan tek bir nokta işareti dilimizde mevcut değildir. nokta ise cümlenin sonuna ve aşağıya konan bir noktalama işaretidir. neticede diğer nokta da üzerine konduğu için iki nokta üst üste olması kuvvetle muhtemeldir.
noktaların kişiselliği analizi ile çözüme kavusturulabılır,noktaların birini sabit kabul ederiz diğer noktayı eksenle 37 derecelık bi acı yapacak sekılde yerleştiririz göze hoş gelmez ise üst üstedir