bilgisayar, endüstri ve elektronik mühendisleri dışında * öss puanları fen fakültesine aşağı yukarı denk olduğu için bu 3 bölümün dışındaki tüm mühendisliklerde hava cıvadır. jeoloji jeofizik maden çevre gıda fizik kimya zıraat makine inşaat okusan ne olacak fizik kimya matematik okusan ne olacak..
ilgisi olmayan önermedir. mühendislik kafası çalışan adamın işidir. çene desen maşallah denecek boyuttadır.kendimden biliyorum. ukalamıdır. bir hayli.
(bkz: tmmob)
burdaki kasıt; başlıktaki gibi "bir" ve "araya" kelimeleri gibi, kullanıldığında bitişik yazılmaması gereken kelimelerdir. ve doğrudur bir mühendis bu hatayı yapmaz ve bir araya getirmez, ayrık yazılması gereken kelimeleri.
bütün bunlardan yola çıkarak, tespitin yerinde olduğu, ve bu tespiti yapan arkadaşın mühendis olmadığı sonucuna kolaylıkla varmaktayız.
henüz benimle karşılaşmamış olan bünyenin her hangi bir ortamda yapmaya çalıştığı espridir..dikkat etsindir eğer ki aynı ortama düşersek ayar üstüne ayar yemeye müsaittir..
açılan başlığa istinaden, tmmob'un çıkıp mühendislerin arasından böyle insanların çıkmayacağını açıklamasını beklemediğim önerme. nitekim, mühendisler olarak montaj konusunda bilgili olduğumuz söylenebilir.
bak simdi; isin aslinda hak veriyorum bu onermeye, kendimden biliyorum cunku nah 5-6 evveline kadar mehmet ali birand seslileri gibi sesler cikararak cevap vermeye calisan bir insandim, hele karsimda kiz varsa ama bu ne zamana denk geliyor universite 1. sinifa. neden? surmenaj olmus bunye muhendislik fakultesine girmeye kasmaktan. sonra istediginiz okula girersiniz bir sene adaptasyon sureci olur, sonra koyver gitsin o ilk sene kuzu kuzu gezen, birbirine bosbos bakan adamlar gider, her an espri yapmaya hazir kaliteli muhabbeti olan insanlar gelir.
yanlış bir önermedir. çünkü bu cümleyi aynen * "iki lafı bir araya getiremeyenler yazar olur." ile eş tutmak demektir. uludağ sözlükte mühendis olup iki lafı bir araya getirebilen yazarlar da vardır. *
dopusdogru bir onermedir. hatta miyendislik fakultelerinde "iki lafi bir araya getirme yetersizlik sinavlari" yapilir. sinav sonucunda iki lafi bir araya getirebildigi tespit edilen miyendis adaylari tartaklanarak okuldan atilir. iki lafi bir araya getiremeyenler ise koc gibi miyendis olur akabinde de sozluk mozluk gibi bos islere dalip, iki lafi bir araya getirememeye sozluk ortaminda devam ederler. candirlar, kandirlar, cankandirlar.
bu düsünceye sahip arkadaslar mühendislik fakültesine gelip fikirlerini yüksek sesle dile getirdiklerinde iki, üc küfürün bir araya nasıl geldiğini saskınlıkla izleyerek mühendis kardeslerime sonsuz saygı duyarak fakültemizden hızla uzaklasırlar.*
iki lafı bir araya getirmesi oldukça kolay olduğundan doğru olan önermedir.
iki lafı bir araya getiremez mühendis. 2. dereceden türev oldu mu bunu bölüm öğrencilerine bırakması gibi bir durumdur bu. lise konusu olmuştur iki laf. mühendis adam 5 ve üzeri lafı oturaklı bir biçimde bir araya getirmekle mükelleftir.
Mühendisler sosyal bilimlerdeki insanlar gibi aklına geldiği gibi konuşmaz.
yüzeyde sadece 2 laf gözükmekteyken alt tarafta onlarca yüzlerce düşünce karar ve fikir fokur fokur kaynamaktadır.
görünene aldanmamalı. konuşmak basit bir eylemdir, akışkanlar mekaniği dersini geçebilecek bir insan eğer isterse bülbül gibi şakıyabilir. . .