Birkaç tane adı ve zorluğu duyulmuş felsefe kitabını okuyup sürekli onlardan bahsederek; ağzına ontoloji, epistemoloji, estetik, kant, heidegger'i dolayıp kendini filozof sanmaktır.
felsefe nedir? ve filozof nedir? diye iki soru sorulası kişidir.
felsefe; mistiklerce, insanın kendi kendiyle uğraşmasıdır. demişlerdir. akademisyenler ise, akıl yoluyla kendini ve dünyayı anlama bilimidir. demişlerdir.
fakat her iki tanım da felsefe yapmaktır. felsefe, felsefeyi yapandır. diye açıklamazsa kabul etmemek akıllıca olur.
filozof; ilk nedeni bilen kişidir. demezse, başlangıcı bulması önerilesi kişidir.
beyler siz götünüzden element uydururken bile felsefe yapıyorsunuz. iki kitap okuyup üzerine laf söylüyorsa felsefe yapan kişi olarak filozof sayılır. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayınız. ricamdır.
Felsefe okumak ve araştırmak insanı anormelleştirmez. .
Kişi araştırmalarında ciddi değilse, araştırdığı konunun kökünü bulamayacağından, saçmalayabilir.
ikinci olarak da, kişi araştırmalarında bilmediği kelime ve kavramların anlamını öğrenmezse, belleği ve aklına zarar verir. Bu da saçmalattırır.
Her iki ciddiyetsizlik, kişinin düşünsel başlangıç bulmasını engelleyecek ve saçmalamasına neden olacaktır.
işin asli felsefe yapmak için filozof olmaya, filozof olmak için kitap okumaya veya okul bitirmeye gerek yoktur lakin okuyabildiginiz kadar cok okuyun. Okumak iyidir ve şunu unutmayalim hiçbir zaman herşeyi bilecek kadar çok okuyamayacagiz, zamanımız tüm bilgiye hakim olmaya yetecek kadar sonsuz değil.
Evrende var olan veya bir düşünceden ibaret olan ne varsa herhangi bir noktasını eşeleyip, farklı boyutlar ve fikirler ortaya çıkartacak sorular soruyorsa bir insan işte o filozoftur.
Oda birşey mi? roman kitabı okuyup kendisini eğitimli diğerlerini Cahil görenler var. Karikateist sorgulayan takunya sayfalarını takip edip bilim adamı aydın geçinen var. Ekşi Uludağ vb sözlüklerde yazarak kendisini yazar sanıp ego kasanlar var.