iibf mezunlarının işsiz kalacağı gerçeği

    2.
  1. anadolu üniversitesi yüzündendir.
    bir üniversite bir ülkenin %70'ine aynı diplomayı verir mi lan?
    7 ...
  2. 17.
  3. Su an bitirdin beni amk. Universite ikinci sinif iktisat ogrencisi olarak biliyodum bu gercegi ama yuzume yuzume vurdun.

    Tesekkurler ibneligin icin.
    3 ...
  4. 16.
  5. Kabak gibi ortada olan, ve hiç bir önlem alınamayan gerçektir. Yıllık ortalama 120 bin mezun veren iibf'lerden kamuya yerleşen kişi sayısı maksimum 5 bin. Hadi 10 bin kişi de özel sektöre yerleşsin! Her yıl 105 bin iibf'li açıkta beklemektedir. Üstüne üstlük üniversitelerdeki kontenjanları da her yıl artmaktadır! Sistem öyle saçma bir hâl aldı ki resmen insanlarla dalga geçiliyor! Ben zaten umudumu kestim, okuduğum bölümlerden de nefret ettim! Limon satacağım artık! Diplomalı limoncu!

    Bu gerçekle yüzleşmek istemiyorsanız genç arkadaşlarıma tavsiyemdir:"iibf okumayın! Üniversite olsun, okumak olsun diye okumayın arkadaşlar!"
    Hadi kalın sağlıcakla!...
    3 ...
  6. 20.
  7. Çılgınlar gibi mezuniyet kutluyorlar üzülüyorum.
    3 ...
  8. 1.
  9. üniversitelerimizin acı gerçeğidir efenim.

    zaten ilk 10 üniversiteden başka bi üniversitede iibf okumayı saymıyorum bile. ardahan'dır, niğde'dir buralar işletme ikinci öğretim okumuş bir adamın macerası ne yazık ki bim'de kasiyerlikle sonuçlanıyor.

    bir ingilizce işletme öğrencisi olarak normal şartlar altında kendini ek olarak hiç geliştirmeden mezun olan bir iibf mezunun torpilsiz iş bulamayacağını iddia ediyorum. üstelik bu adamlar kendini geliştirmediği halde 3. sınıfa gelmiş olmasına rağmen ceo olmayı falan hedefliyor. ingilizce de değil ha, türkçe okuyo bölümü. ama var yani, içinde hala bi ceo olma isteği var.

    zaten gördüğümüz dersler bi mühendislik derslerinin 10'da biri zorlukta olması ayrı bir gerçek. ama bu diğer anlamda da bir fırsat demek. ek olarak kendini geliştirmeyi kolaylaştırır.

    iibf öğrencisi, ingilizce'yi anadili seviyesinde biliyo olması gerekiyo zaten. bunu avantaj olarak söylemiyorum, eksiğini kapatması için gerekir diyorum. buna ek olarak bir dili daha çok iyi biliyor olması gerekli.

    4 yıl boyunca kantinden karı-kız düşürmek yerine, çeşitli girişimlerde bulunuyor olması gerekli. kendi imkanı varsa kendi girişimleri olabilir, yoksa da başka yerlerde karın tokluğuna çalışıp tecrübe edinmesi faydasına olacaktır.

    ekonomiyi ve gündemi yakından takip ediyor olmalı. özellikle yurtdışını iyi mercek altına alabiliyo olması lazım. çok geniş bi vizyona sahip olması gerekir iibf öğrencisinin.

    öğrencilik hayatı yaşarken iyi bir network oluşturması gerekir. etkinlikler, expo'lar bu tip yerlere gidip işadamlarına yalvararak başlayabilirsiniz.

    yani kısaca iibf bölümleri sadece derslerden ve okul eğitiminden oluşmamakta. kendinizi ön plana atmanız gerekiyo. ha tabi ki niğde işletme ikinci öğretim öğrencisi de bu dediklerimi fazlasıyla yerine getiriyodur, ortalama bi metu öğrencisinden kat ve kat üst konumlara gelebilir.

    not: liseliler, karı - kız eyvallah bol da, bu bölümlerden ceo olunmuyo. bunu biliyosanız gelin. ha bi de ne yazarsam yazayım seri eksileneceğimi biliyorum o problem değil de, az bi sorgulayın amk. bunu okuyup tekrar dota oynamaya dönmeyin.

    öptüm, başarılar.
    11 ...
  10. 15.
  11. kendini geliştirmeyenler için doğru olan önerme.
    1 ...
  12. 21.
  13. 8.
  14. burada millet satırlarca entry girecek, hayır efendim diyecek, şirket sahibi insanları örnek gösterecek, istatistikler verecek; ancak üzülerek söylüyorum doğru tespittir.
    1 ...
  15. 23.
  16. Ya ingilizceniz iyi olacak ve türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birini bitireceksiniz ya da kpss kasacaksınız yoksa adam yerine konmuyor bura mezunları ne kadar kültürlü olsalar da.
    0 ...
  17. 12.
  18. Gecenin su saatinde hala calisiyorsaniz pek de gecerli olmayan onermedir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük