ignostisizm, basitçe tanrı kavramının anlamsız olduğu düşüncesidir. yani, ortada, hakkında "var mı yok mu?" diye tartışabileceğimiz, tanımlanmış bir şey yok iddiasıdır.
mantıksal pozitivist bi bakış açısı gibi geliyor... mantıksal pozitivistler empirik olarak temellendirilemeyecek kavramların anlamsız olduğunu, bu yüzden metafiziğin de saçma bir uğraş olduğunu söylerler.
ben ignostisizme katılmıyorum. tanrı, asgari bir şekilde "varlığı (evreni) yaratan bilinç sahibi varlık" olarak tanımlanabilir bence... ve bu, anlamsız bir tanım değildir.
Tanrı var mı yok mu tartışmasından önce Tanrı nedir sorusunu soran bu sorunun cevabı verildikten sonra ancak Tanrı'nın aranabileceğini savunan felsefe.
varlığı ve yokluğu tartışılan "tanrı" kavramının tanımında bir tutarlılık bulunmadığını, tutarlı bir tanımı bulunmayan bir kavramın da varlık yokluk açısından tartışılmasının anlamsız olduğunu öne süren teolojik konumdur.
apateizme benzese de aralarında farklar vardır. Apateistler Tanrı'nın varlığını umursamazlar. ignostikler ise umursamamazlık değil tanrı kavramının tartışılmasını mantıklı bulmazlar.