allah'ım o nasıl güzel, nasıl sıcak bir filmdir. son yıllarda izlediğim en samimi filmlerden biri. belki yaşın da etkisi var bilemiyorum. çünkü şuanda 30'lu yaşlarda olanlar filmin tam çekildiği dönemi net olarak hatırlıyor. tüm detayları ile hem de. belki 30 yaşında değil de 20'li yaşlarda olsaydım 'ee, o kadar da abartılacak bir film değil, nesini bu kadar beğendiler ki?' diyebilirdim. bilemiyorum. ama filmi insan yüzünde farkında olmadan oluşan bir gülümseme ile izliyor. 'aa hakkaten yaa, bir de böyle bir şey vardı' cümlesini o kadar çok kez tekrarladım ki filmi izlerken, sanki film beni içine çekip, şuanki yaşımla o geçmiş zamana götürdü.
sonuç olarak son derece sıcak, samimi, harika bir filmdir.
Biraz önce sinemadan eve geldim, sıcak sıcak yapıyorum yorumu.
Cem yılmaz'ın yaptığı en iyi işlerden bir tanesi şüphesiz. Mutluluk, sevinç, hüzün, acı, din, siyaset hepsini fevkalade şekilde harmanlamışlar.
Filmin ege dolaylarında çekilmesi, o samimi mahalle ortamı de ayrı bir sempatik zaten (o çevrede yaşayıp görmüş olanlar bilir). özellikle o sahildeki teyze adamı öldürür yemin ediyorum aklıma geldikçe gülüyorum aq.
Benim yorumlamam bu kadar, gidin izleyin sayın yazarlar.
her seyden once bu filmi tv'de izleyecegini zannedenler yanılıyorlar cunku mevcut iktidar ve rtuk daha cok halkı uyutucak programların yayınlanmasını tercih ediyorlar. en azından boyle filmlerde salonları doldurmaz gerektigi kanısındayım.
filme gelirsek en cok cocuk oyuncuyu basarılı buldum yasına ragmen cok ıyı kotarmıs rolunu. sıcacık dunya tatlısı ege insanlarının islam anlayısının ne kadar hosgorulu oldugunu gosteren ve yakın tarihmizde yasananları onlar aracılıgıyla anlatan samimi bir film olmus. izleyin ve uzerine biraz dusunmenizi tavsiye ederim.
filmin en ilginç olayı sanırım cem yılmaz'ın hiç de alışık olmadığımız bir rolde ve filmde karşımıza çıkması. benim anlamadığım nokta şu: neden bu adamdan sadece komiklik ve küfür bekleniyor? adam esnaf tiplemesini de ege insanını da mükemmel canlandırmış.
filme gelirsek 1970'li yılların tadına varabiliyoruz. eski zamanların çekiciliğini yönetmen iyi kullanmış. hele ege manzaraları ve tütün toplama sahneleri gerçekten mükemmel. 1970'li yıllar sosyal yönden güzel fakat siyasi yönden pek de ferah yıllar değil. bu gerilim havası ise filmin sadece sonlarında karşımıza çıkıyor.
sadece bir dönem filmi olmasından ziyade biraz da yüzleşme filmidir. 80'li yılların insan kırımıyla, kendi yakın tarihimizle yüzleşme filmidir.
ayrıca şunu da ekleyelim ki yüksel aksu'nun vazgeçilmezleri olan çocuk ve nine tipleri dondurmam gaymak da olduğu gibi bu filmde de güzel kullanılmış.
sonuç olarak güldük, eğlendik, üzüldük, ağladık... aile filmi havasında, biraz da siyasi rüzgarların estiği hoş bir iş çıkmış ortaya. merkeze cem yılmaz'ı alarak değil de toptan bir değerlendirmeyi hak eden güzel bir yapım olmuş.
izlemedim ve izlemeyi de düşünmüyorum. Cem Yılmaz sadece stand up yapmalıydı. Filmlerini oyunculuğunu beğenmiyorum. Sanayiyi basan robotlarla ilgili iş bankası kredi temalı reklamı ise hiç sevmedim.
aklı sıra alttan alta islamiyet'le ve müslümanlarla dalga geçen, tipik faşizan solcu filmi. komik değil, konu saçma, oyunculuklar zayıf. çocuklarla, gazozla falan şirinleştirilmeye çalışılmış ama film ilk dakikasından mesajını belli ediyor: islam karşıtlığı.
Yine aynı soğuk meseleleri ısıtıp önümüze koymuşlar,sağ Sol mevzusunda sürekli sagcilarin Katil ve cahil olduğu solcularin akademisyen olduğu kanısından kurtulmayan fosil sıkıcı senaryolar ve gösterime girdiği dönem çok manidar bence , anarşist terörist iyi akıllı özgür ve eğitimli ,Polis halk asker kötü cahil. Adam ölürken PKK'nın artık sembolü olmuş zafer işareti yapıyor,biz ağlıyoruz. Sefil bir film.
ismet özel dizelerini barındıran ilk film sanırım baska varsa bilen aydınlatsın Sırf bu yuzden bile güzel olmayı hak ediyor ikinci güzellik ise filmin finalinde cengiz özkan sazıyla bir türkü söylüyor mahkum rolünde. Bu güzel naif adamlardan bir şeyler ekildiği için mutluluktan havalar uçtum. Bunların dışında eski türkiye çok güzel anlatılmış, cem yılmaz sırıtmamış ama gişe için konmuş gibi geldi biraz. Adem'in oruç ile mücadelesi bi ara sıktı ama finalyle gönlüm alındı. Finalinde içinde bulunduğum ruh halinden midir nedır baya ağladım. Güzel film gidin.
cem yılmaz bir kez daha hem oyunculuğu ile hem de filmde oynadığı için yüksel aksu'nun tanınmasına katkı sunması ile Türkiye'de açık ara bir numara olduğunu gösteren film....
beyler bugün bana tebligat geldi. "sıcacık bir film" cümlesini kullanmak bu film için yasaklanmış.
başka bişi bulun dediler.
bende "domdurmam gaymak feat cem yılmaz" olarak düşündüm.
Duyguların, sadeliğin bu denli naif anlatıldığı, ender filmlerden biridir...
Yaşanmışlıkları, ilişkileri tüm doğallığıyla, başarıyla filme almak , her yiğidin harcı değildir..
Hunharca gülmeye alıştığımız, Cem Yılmaz'ı, farklı bir konseptte ama aynı ustalıkla bir kez daha izleyebilirsiniz..
insanlar boş yere bir yerlere gelmiyor dedirtendir..
Şapka çıkarıyorum..Alkışlıyorum..
Gözlerim ıslak ancak yüreğim sıcacık çıktım filmden...