ideal gaz denklemi

    10.
  1. kurufasulye (çiğköfte + kısır + kaynamış süt) = ig denklemiyle ifade edilir.
    2 ...
  2. 3.
  3. 4.
  4. ideal gaz gerçekte olmadığından pratikte kullanılamayacak denklemdir. sapmalar hesaba katıldığında denklemin farklı hali bulunur ve bu kullanılır. van der waals, redlich-kwong bu denklemlere örnektir.
    1 ...
  5. 5.
  6. 11.
  7. ideal gaz diye birşey yok ama biz denklemini öğrenip soru çözüyoruz.
    0 ...
  8. 9.
  9. basinc carpi hacim esittir mol sayisi carpi boltzman sabiti carpi kelvin cinsinden sicakliktir. P*V=n*R*T seklindedir. boltzman sabiti 22,4/273 yada 0,082 alinabilir. mol sayisi aldigimiz ornek bolu bu ornegin mol kutlesi oldugundan kutle ozkutle carpi hacim oldugundan n=d*v/Ma olur. ve ideal gaz denkleminin iki tarafindaki hacimler birbirini sadelestirir sonucta basinc carpi mol kutlesi esittir oz kutle carpi boltzman sabiti carpi kelvin cinsinden sicaklik degeridir. o da p*Ma=d*R*T dir. (oz kutleye bagli ideal gaz denklemi)
    0 ...
  10. 8.
  11. esasında teorik olarak, basınç, hacim, sıcaklık ve ek bir parametre olan madde miktarı arasındaki ilişkinin en yalın halini açıklar. evet, pratikte hiç bir değeri yoktur. fakat gazların davranışları arasında temel bir bilince erişmemize olanak sağlar.
    0 ...
  12. 7.
  13. normal şartlar altında (N.Ş neşeli anlarda) pv=nrt (paran varsa ne rahat) versiyonu olan denklem şeysi.
    0 ...
  14. 6.
  15. kimyada varsayılan bir oluşum ve denklemidir. varsayımlar üzerine gidilir hatalar ihmal edilir, maksimum ideal ortamlar göz önüne alınır. hesap makinesiyle eğer sınava girerseniz bu konunun soruları sınavda f'lenmemek için ilk başlayacağınız soruları oluşturur.
    0 ...
  16. 2.
  17. lisede kimya hocamız
    Paran varsa ne rahat türkiye
    diye öğretmişti.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük