platon'un takıntısıdır, idealar dünyasına girmiş ama fenomenler dunyasinda kalmıştır. yani anlamın varlığı ve amacın yokluğuna denk gelir ki, bu da kafa karıştırmaktan öteye gidemez.
Platon'un ustası Socrates'tan öğrendikleriyle kurduğu düşünce. Bu düşünceye göre dünya üzerindeki herşeyin bir özü vardır. insanın özü Ruh ideası, ağacın özü ilk başta olan Ağaç ideası, ağaçtan yapılmış bir masa ise ihtiyaç ideası'dır. Tüm bu idealar Tanrı'nın bir parçasıdır ve dönüşümleri mevcuttur.*
açılımı; international Design Excellence Awards. idsa tarafından organize edilir. tasarım dünyasının saygın ödüllerinden biri. üretim, eco-tasarım, etkileşimli tasarım, ambalajlama, strateji, araştırma ve konsept alanlarında değerlendirme yapılır.
insanların tümü, zihinlerinin çatısında oluşturdukları projeksiyonu hayatlarına yansıtır ve onu yaşarlar. Tabii her projeksiyon gibi bunun da bir sonu vardır.
Ancak ideaları yansıttığımız yer pürüzlü ise ne olacak? işte o zaman, idealar sekteye uğrar ve hayal dünyasının dışına yani istenmedik olayların yaşanmasına başlanır.
Bu da demektir ki; insanlar hayalleri ile yaşar ancak bu, toplum yapısı ve yaşayışına göre değişmeler gösterebilir.
Nesnelerin,olayların altında yatan aslında onları oluşumunu sağlayan düşüncelerdir.
Platon bunu şöyle açıklar: fenomenal dünyada olan biten herşeyi insanlar görür gözlemler fakat onların arkasında duran idealar dünyasını sadece filozof kimseler görür, keşfedebilir.
Noumenal dünya kavramı veya spirütel(tinsel) kavramlarla karıştırılmamalıdır.