Uludağ Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü Öğretim Üyesidir. Siyasi Tarih derslerinde Alman Dış Politikası anlatarak bir neslin başarısızlıklarının sebebi olan ve kendisi tarafından çevrilen kitapları öğrencilere parayla aldırmak adına Goethe şiirlerini dahi derslerinde okuyan ve ifadelerden dış politikaya zorla atıflarda bulunarak sınavlarda bu kitaptan soru geleceğini güçlü biçimde ima eden, tarih ve öğrencileri tarafından hakettiği biçimde yargılanacak ve cezası verilecek kişi.
okuduğum dönem boyunca bölümümde sevemediğim sanırım tek hoca. diğerlerinin de falsoları görünüyodu, ama bi şekilde egale olurdu bu falsolar. ama ibrahim hocada bu durum olamadı.
şiirden nefret eden bir insan olarak, sınav kağıdına şiir yazmadan geçemeyeceğimi öğrenince goethe'den bi dörtlük ezberleyip kağıda yazdım. kağıdın kalanı bomboştu. sonuç 60 ve ben geçtim. var mı böyle bi mantık başka biyerde? eğitim almış olduğu heiderberg'de mi öğretiliyo acaba bu notlandırma sistemi?
konuyu analtırken dağıtan, toplayamayan; daldan dala atlayıp sırada felç geçirmenizi sağlayan, evrensellikle kafayı bozmuş uluslararası ilişkiler bölümü hocası ve eski bölüm başkanı.
sınavları kol gibidir, ders anlatamaz*, öğrencilerle pek iletişimi yoktur. 4-5 tane kitap, makale vs. tavsiye eder, alırsınız. halbuki hiçbirini almanıza gerek yoktur. umut'taki notlar yeter.
hocamızın iki lafından biri de ervin laszlo'dur; bu yüzden önerdiği ve aynı zamanda kendi çevirisi olan laszlo kitabını okumak, hocayı anlayabilmek için faydalı olabilir.
Ibrahim Serhat Canbolat diye bilinir. Serhat ismini kendi kendine takmis olan sair kisidir. Serhat bilindigi gibi "sInIr cizgisi" anlamina gelmektedir. Almanya´da okurken kendini dogu ile batI arasInda bir sInIrda tanIMLAMIS VE BU isMi kendi kendine takmIstIr.
Okumadan, sadece dinlenerek anlasIlabilecek bir kisi degildir.
geçen derste yaşanan bir anektodu aktarmak istiyorum...
ibrahim hocamız, vizeden sonraki derste finale kadar hazırlanmak üzere bir soru yazdırmış. kimse o derse girmediğinden, geçen haftaki derste, vizeden sonraki derse girip o soruyu not alan bir öğrenci soruyu bütün sınıfa okudu. ibrahim hoca'nın yerine giren iyi niyetli asistanı ise soruyu tahtaya yazdı.
ancak tahtada bir sorun vardı. soruyu tam hatırlamıyorum ama atıyorum, içinde "tarih/yer" geçiyor olsun. bizim gerizekalı öğrenci "/" işaretinin ne olduğunu bilmediği için, ibrahim hoca taksim dediğinde bunu "tarih taksim yer" olarak not etmiş, o notu tahtaya geçiren asistan da bunun farkına varmamış.
öğrencinin kültürsüzlüğüne ve cahilliğine mi yanarsın virgül koskoca asistanın bunu bozuntuya vermemek için düzeltmemesine mi soru işareti üç nokta
çoğu öğretim görevlisinin aksine öğrenciyi ezmeden de onların gözünde kendisini nasıl belirleyeceğini bilen,
çoğu öğretim görevlisi gibi fakültede cumhurbaşkanı edalarıyla gezen hoca.