Saçmadır. Niyet dinlerinde olmaması gerekir bence. Madem bir din niyet dini o zaman hareketlerin pek de bir önemi yoktur. Kişinin düşünce yapısıyla alakalıdır. Bir ibadeti belli kalıplara sığdırmamak gerekir niyet dininde. Bizzat Dünya hayatı kişi için başlı başına bir namaz olmalı çünkü. Belki milyonlarca belki sadece 2 rekatlık bir namaz.
Yani sözüm şu ki ibadet sadece domalıp, üç beş anlamını bilmediğin dua okumayla olmuyor. Çünkü aynı kişi namaz kılarken manevi olarak hiçbir güçlenme yaşayamaz. Bilmediği şey, kişiye hiçbir hissiyat vermez.
ibadeti eylemsel olarak gören kişiler asıl dini yaşayamaz. Çünkü bu insanlar oruç tutar, küfür eder. Namaz kılar, içki içer. Zekat verir, sadaka verir; hak yer.
Din sana namazı emrediyor ve sen bunu yapıyorsun.
Din sana hırsızlığı, haram malı, içkiyi, vücuda zarar verecek herhangi bir şeyi yasaklıyorsa ve sen bunu yapmıyorsan bir terslik var demektir.
Bunları yapan kimse kendine müslüman dememeli mantıksal olarak düşününce.
Çıkarılması gereken sonuç: din, sadece hareketlere,eylemlere bağlı değildir. Domalmak vb. Hareketleri yaparak din yaşanmaz.
Namaz islamdan önce de var olan harketler bütünüdür. Hz ibrahim'im islam henüz yokken, Peygamber henüz yokken namaz kıldığı, haniflerin namaz kıldığı bilinir. Yani kur'an ile alakası yoktur hareketlerin. Bunlar peygamberimiz tarafından öğretilen sünnet kadar düşük olmasa da vacip denebilecek seviyedeki hareketlerdir.
Not: Sadece dini namazdan ibaret sananlara ithafen yazılmış bir yazı başlığa bakıp yazılar yazmayın.
inanç esasları şu şekilde: kalp ile tasdik dil ile ikrar.
namazın belli kural kaide vecibelerine göre mecburidir. bunların arasında rükuya eğilmek namazın olmazsa olmazları arasında olan en derin detaylardan biridir. hayatında meraktan bile olsa neyin ne olduğunu merak etmeyen namaz nasıl kılınır kuranda yeri nedir nasıl niyet edilir öğrenmeden namaz kılan insanlara domalması demek edepsizlikten başka bir şey değildir. domalma olayını sadece namazla ilişkilendirmek aşırı kaba tabir olmuş.