işitme kaybı

entry6 galeri1
    6.
  1. işyerindeki bir arkadaşım Alzheimer şüphesiyle doktora götürdüğü annesinin alzheimer değil % 40 işitme kaybı olduğunu öğrenmiş. Velhasıl yaşlılık zor iş gerçekten.
    0 ...
  2. 5.
  3. Dedemde ve babamda görülen rahatsızlık. Her ikisi de ağır metal sanayinde, gürültülü ortamda çalıştığı için işitme konusunda sorun yaşamaktadır.
    0 ...
  4. 4.
  5. 3.
  6. işitme kaybı; ses algısının azalması veya kaybolmasıdır.

    -----insan kanındaki Düşük Demir seviyeleri işitme Kaybıyla Bağlantılı Olabilir----!!!

    kandaki düşük demir seviyesi, demir eksikliği anemisi adı verilen ve vücudun her tarafında geniş kapsamlı etkilere neden olan bir durum oluşturabilir.
    bilim insanlarının yaptığı güncel bir araştırma sonucuna göre , kandaki düşük demir düzeylerinin işitme kaybıyla bağlantılı olabileceğini vurgulanmıştır.

    ***
    işitme kaybı genel olarak üç kategoriye ayrılırsa;
    sensörinöral işitme kaybı: iç kulağa hasar verir, kulaktan beyine giden sinir hasarına neden olur ve beyine zarar vermektedir.
    iletken işitme kaybı: Ses, kulaktan düzgün şekilde geçemediğinde ortaya çıkar.
    kombine işitme kaybı; iki işitme kaybının ( sensörinöral ve iletken işitme kaybı ) bir kombinasyonudur.
    ***

    Araştırmacılar, demir eksikliği anemisi olanların, demir eksikliği anemisine sahip olmayanlara kıyasla 2.4 kat daha fazla işitme kaybı olasılığı bulunduğunu tespit ettiler.

    Demir eksikliği anemisi olan insanlarda da sensorinöral işitme kaybının 1.8 kat daha fazla olduğu tespit edildi. fakat demir eksikliği anemisi ile iletken işitme kaybı arasında bir bağlantı bulunamadı.
    bu sonuçlara göre; demir eksikliği anemisinin, iletken işitme kaybından ziyade sensorinöral işitme kaybıyla bağlantılı olduğu söylenebilir.

    Diğer taraftan, iletken işitme kaybına genellikle kulak tıkacı veya sıvıdan kaynaklanan tıkanıklıklar veya delikli kulak zarları gibi daha mekanik problemler sebep olur. Bu nedenlerden ötürü, iletken işitme kaybının demir eksikliği anemisinden kaynaklandığına dair bir görüş büyük olasılıkla doğru değildir.

    Duyusal kulak zararı (sensorinöral) , kulakta mevcut ince kan damarlarına hasar geldiğinde ortaya çıkabilir ve demir eksikliği anemisi, böyle bir hasar için bir kişiyi riske atabilir.
    Örneğin, demir eksikliği anemisi, bu narin kan damarlarına zarar verebilecek çeşitli kan hastalıklarıyla bağlantılıdır.
    Ayrıca kulaktan beyine uzanan sinir de dahil olmak üzere sinir hücrelerini çevreleyen bir kılıf olan miyelin ile ilgili sorunlarla da bağlantılı olabildiği araştırmacılar tarafından rapor edildi.

    çalışmanın çeşitli sınırlamalar da içerdiği bir gerçektir.
    Örneğin araştırmacılar, sonuçları cinsiyetler arasındaki farklılıkları hesaba katacak şekilde ayarlamış olsalar da, sigara içme durumu, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi işitme kaybıyla ilgili diğer risk faktörlerini açıklayamamışlardır.
    elbette ki Diğer faktörlerin olası etkilerini ortaya çıkarmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

    Demir eksikliği anemisi demir takviyeleri ile kolaylıkla tedavi edilebilir, bu nedenle gelecekteki çalışmalar bunun işitme kaybını önlemeye yardımcı olup olmayacağı üzerine odaklanmalıdır.
    12 ...
  7. 2.
  8. the good ear uygulaması ile ortadan kaldırılabileceği söylenen hastalık. sanıyorum çok yüksek seviyedeki sağırlıkları tedavi edemez ama bir popisi var:

    http://www.dijitalista.co...-karsi-iphone-uygulamasi/
    0 ...
  9. 1.
  10. ses seviyeleri desibel (db) olarak ölçülür. eğer uzun süre yüksek sese maruz kalırsanız bu işitme için tehlikelidir. 80 db, işitme için tehlikeli seviye olarak kabul edilir. eklediğim görseldeki ses tablosu hangi frekans ve şiddetli seslerin zararlı olduğunu anlamanıza yardımcı olur. ses yoğun bir seviyeye ulaştığında, bu iç kulaktaki tüy hücrelerine zarar verebilir. ani bir ses darbesi kayıp ile sonuçlanabilir. ilk yüksek frekans sık sık zarar veya alanı etkiler. konuşmalarda, sessiz harfler "t", "s", "th" ve "sh" insanlar tarafından daha zor duyulur.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/215431/+
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük