yanlış tespit zira islam dini görülenin aksine sevgi ve barış dinidir, Hristiyanlık ise xp gibi düşünürsek sp2 de kalmıştır açıkları ve oynanmışlıkları çoktur, islam dinide sp3 gibi sondur, yani islam dini açıkları kapanmış son dindir.
aslında bunun dinle bir alakası yoktur, sadace islam dinine bel bağlayanlar daha yozlaşmış bir kültürün insanları aslında her iki dinde de bir birine yakın şeylerden bahseder ancak islam dinin biraz daha işkenceye dayalı olarak bireysel uzaklaşmaya dayalı olarak görebiliriz...
problem sadece islam dinini uyduran insanların mazoşist veya budist olmasından kaynaklanıyor. insan kültürü çok önemli...
edit: ayrıca arkadaşımız ilk entry'de çöl nedevilerden bahsetmiş. ancak kendisinin bilmediği konu hz.isa beytüllahim'de yani tam çölün ortasında dünyaya gelmişti. ayrıca semitik dinlerine tamamı ken'an bölgesinde ''çölde'' medeniyetin olmadığı yerde ortaya çıkmıştır. yani hangi modernite hangi çöl kanunu?
dogru olan önermedir. hristiyanlığın islamdan üstün olan tek yanı vardır o da islamdan önce gelmiş olmasıdır. ardından hükmünü yitirmiş bir dinin başka bir üstünlüğünün de mevzusu olamaz .
ateistlerin saçmalama ayininde söyledikleri laflardandır. dünya 6000 yaşındadır diyenler nereye üstün oluyor? islam akıl ve mantık dinidir. ateizm düz mantık dinidir. hıristiyanlık ise, kutsal kitabı uludağ sözlüğün sol frame'i gibi durmadan değiştiğinden mantıksız bir din haline gelmiştir.
Dinin her türlüsüne karşı olan bir Ateist olarak söylüyorum:
Acı bir gerçektir. Hristiyanlık, toplumsal yapı ve her konuda islam gibi ilkel, şiddet içeren, barbar, iflah olmaz bir dinden çok daha üstündür ve yeniliğe açıktır. islam maalesef her şeye burnunu sokuyor: miras, borçlar hukuku, evlilik, toplumsal yapı, Darül Harp-Darül islam ayrımı vs.
Hristiyanlığın o kadar kesin hükümleri yok ya da varsa da çok az.
Karşılaştırmalı din alanında Hristiyanlık ve islam arasındaki tarihsel etkileşim, Hristiyanlık ile islam'ın benzer yönlerini ve temel fikirleri bağlar. islam ve Hristiyanlık, Yahudilik gibi, semavi gelenekten (ibrahimî dinler olarak da bilinir) aldıkları kökenlerini paylaşırlar. Bu kökene rağmen söz konusu iki din arasında derin farklar vardır. Örneğin, isa’nın kim olduğu konusu bunlardan biridir.