hücrenin varlığı ilk kez Hooke tarafından 1665 yılında ortaya çıkarılmış; yapısı ise, mikroskobun gelişmesinin de yardımıyla özellikle 19. yüzyıldaki çalışmalar sonucunda anlaşılmaya başlanmıştır.
canlılar hücre yapılarında görülen bazı farklılıklara göre iki büyük gruba ayrılırlar : Bakteriler ve mavi-yeşil algleri kapsayan (bkz: prokaryotik organizmalar)(prokaryotes) ile gelişmiş hayvan ve bitkiler de dahil diğer tüm canlı gruplarını kapsayan (bkz: ökaryotik organizmalar)( eukaryotes).Dogada bunların dışında tipik bir hücre yapısı göstermeyen fakat canlılık özelliği taşıyan (bkz: virusler) ile daha da basit yapılı canlı moleküller viroidler bulunur.
excel'deki etrafı çizgilerle çevrilmiş, her birinin içine farklı değerler girebileceğiniz ve bu değerleri farklı işlemlerle birleştirebileceğiniz her bir parça...
Hücrelerim beni terkediyor
Asla geri dönmüyor
Önce ikiye ayrılıyor
Ardından biri ölüyor
Lütfen beynime vurmayın
Hücrelerimi azaltmayın
ilacı varsa saklamayın
Beynim ölüyor, umursayın
Karşımda ve kalbimde
Rüyalarda, her yerde
Mesaj açık anladım
Son yakın, bunun farkındayım
Lütfen beynime vurmayın
Hücrelerimi azaltmayın
ilacı varsa saklamayın
Beynim ölüyor, umursayın
Hücrelerim beni terkediyor
Asla geri dönmüyor
Mesaj açık anladım
Son yakın, bunun farkındayım
yıllardır birşey yazmam gereken, yazamadığım, yazmaya çalıştığım, şimdi karar verip yazdığım yazar. naber? o değil, severim kendilerini bizzat. adamdır, her türlü iş elinden gelir. evlenilecek adamdır. lan.. yoksa!!.. töbee... hadi görüşürüz dostum.
Hücre , bir canlının yapısal özelliklerini gösteren en küçük birindir. Latince kökenli hücre kelimesinin türkçesi odacık anlamına gelir. Hücreler çoğunlukla zar içindeki Stoplazma ve çekirdekten meydana gelir. Mikroskop ile görülebilir. (vikipedi)
okul açılalı 3 hafta oldu; 3 haftadır 3 ayrı derste 7 ayrı hocanın bitmez tükenmez azmiyle işlemeye devam ettiğimiz "canlılığın en küçük/temel yapı birimi".
hala ne olduğuna anlama veremediğimdir kendisi.
yıllardır ilkokulda/lisede gördüğümüz "hücre"yse, şimdi gördüğümüz şey ne?
şimdi öğrendiğimiz (daha doğrusu öğrenmeye çabaladığımız şey) "hücre"yse yılardır ne öğrendik, n'aptık arkadaş biz?
hele bir de zarı vardır ki bunun, ona hiç girmeyelim...
insanda gözle görülemeyecek kadar küçük, bölünerek çoğalabilen en küçük yapı taşıdır. hücreler vücut için gerekli besin ve gaz alış verişinde bulunurlar. bir hücrenin yapısı 3 bölümden oluşur:
- hücre zarı
-stoplasma
-hücre çekirdeği ve çekirdekçikler