buyur burdan yak; kemal kılıçdaroğlu'nun bugün sarfettiği sözdür.
doğruluğundan şüphemiz yok ama söyleyen kişi biraz çelişkiye düşmüş gibi. ne demek muhafazakarlarla mütedeyyin kimseler farklıdır? dinini yaşayıp başörtüsü yasağına karşı olmayan bir mütedeyyin gösterin ben de size kılıçdaroğlu'nun mantıklı bir insan olduğunu söyleyeyim.
ortalığı bulandırma konuyu başka yerlere çekme amaçlı bir başka kılıçdaroğlu açıklaması.
adam, itiraf ediyorum vazifesini harfi harfine yerine getiriyor, helal olsun..
ya hu bir kişi de çıkıp,
" ne alaka şimdi peygamber, iş ona mı kaldı.
senin partinde en az 3 adet mebus, resmen alenen pkk maşası gibi davranıyor.
her fırsatta genel af, dağdaki gençler, gerille, direnişçiler, ben dersim vekiliyim ( orası neresi, haritada rastlamadım..) gibi sözler sarfediliyor.
bunlardan bahsetmiyorsun, hakkari de devlet otoritesi sıfır bile değil eksilerde bunu dillendirmiyorsun 1400 sene önce yaşamış insanın peygamber dahi olsa devrimci olduğunu söylüyor gündem değişiyorsun "
devrimcilik ve muhafazakarlık iktidarın el değiştirmesiyle toplumda yer değiştirecek kavramlardır. iktidarı ele geçiren muhafazakar, henüz ele geçiremeyen ise devrimci olur. devrim yapamayan hiçkimseye devrimci denilemez. devrim bir ideoloji değil bir amaçtır, çünkü her ideolojinin devrim yapma potansiyeli vardır.
devrim gerçekleri içerir. devrim için savaşmak gerçekler için savaşmaktır. devrimi yapmak ise gerçekleri kabul ettirmektir. hz muhammed devrimci olamaz.
hz. muhammed devrimcidir veya değildir, bu tartışılır ama bazılarının "devrim" kavramından sosyalizm eksenli manaları çıkarması saçmalığın daniskasıdır. terminolojide "fransız devrimi" veya "libya devrimi" diye anılan bazı olayların sosyalizmle alakası yoktur mesela. müslüman kesimin bir bölümünde kısır ve faydasız bazı davranışlar söz konusu. islama "mind stopper" işlevi yükleniyor ve bundan en çok zararı da biz müslümanlar gördük, görüyoruz. hz. muhammed'in (sav) sabırla, mücadeleyle ve islama karşı savaşanlar haricinde eksik etmediği hoşgörüsüyle sosyal hayata getirdiği yenilikler ve güzelliklerden oluşan gerçekliği nasıl istiyorsanız öyle anın ama "devrim" kelimesine alerjiniz varsa bunu kendi başınıza halledin. ideolojik olarak size farklı şeyler anımsatan terimlere ve kesimlere islam'ı kullanarak saldırmayın. islam zaten kendi başına onlardan soyut bir yapıya sahip. gereksiz ve içi boş semantik temeldeki tartışmaların kimseye faydası yok, zararı var.
kılıçdaroğlu'nun 11 ay önce söyleyip, bugün bir kez daha tekrar ettiği cümledir.
daha yeni gördüm, (bkz: #16623942) burada tarihci76 adlı arkadaş konuyu epey bir saptırmaya çalışımış.
hz. muhammed devrimcidir demek ayetleri o yazmıştır, ya da o uydurmuştur demek değildir.
hz. muhammed allahın elçisidir ve bu dünyada allah adına en büyük devrimleri yapmıştır. devrimleri allah yapmadı. elçisine yaptırdı. bu da hz. muhammed'in devrimci olduğu manasına gelir.
uhud'da bedir'de ordunun komutanı allah mıydı ulan?
ekleme: lisedeyken bizim din kültürü hocasının bu sözü söylediğini de hatırlatmak isterim.
Din gerçek veya yalan. Bu adam büyük bir devrimci. Ha yalansa daha büyük bir devrimci.
Bu adama saygı duymak için size bir sebep. Bir arap toplumu düşünün, halk sarpa sarmış. Doğru düzgün bir lider yok. Batıya göre barbar olarak bilinen bir toplum(hala öylede).
Ama bu adam o toplumu alıp şuan 1 milyar takipçisi olan bir dine çeviriyor. Belki bazı kaynaklardan yararlanıyor(size göre Allah bana göre başka bişi) ama bunu yapıyor. Sizin evde oturup "devrim yhaaa, deniz gezmişşş" dediğiniz şeyi bu adam yapıyor.
muhammed in en büyük başarısı arap kabileleri arasındaki ırki tartışmaları bitirip onları bir araya toplmak ve ideolojisini bayağı insanlara benimsetip dünyaya yaymaktır. nitekim belli bir başarı da sağlamıştır. zaten kimse muhammed zeki değil demiyor ki, sadece iyi bir yalancı diyor.
ayrıca devrimci değildir, devrim çünkü bir halk geçişidir. mesela feodalizmin çöküp yerine burjuvanın geçmesi bir devrimdir veya feodalizmin çöküp yerine proletarya nın geçmesi de bir devrimdir.
ancak din gibi sömürü aygıtı ve ondan beslenen asalak takımının başa geçişi bir devrim olamaz çünkü zaten başta olanlar her daim dinden nemalanarak halkı sömüren kişilerdir. hatta komünist devrim dine bu yüzden aşırı karşıdır ve dini de kapitalizm gibi sömürü aygıtı olarak görür.
kendi coğrafyasını ve o zamanın şartlarını düşünürsek doğrudur, büyük bir devrimcidir. ortaya koyduğu dogmalar o zamanın cahil toplumunu (ayrıca (bkz: cahiliye devri)) düzeltmeye çalışmış ve bazı şeyleri değiştirmeyi başarmıştır. bir topluma önderlik etmiştir, bu çerçeve de değerlendirilmeli.