hep öldükten sonraki sonsuz yaşam dilimi sorgulanır... ve beyin kavrayamadığı için hep enteresan gelir ademoğluna...
ancak insanlıktan, Hz. Adem ve Havvadan da önce bir zamn dilimi vardı. bu çok düşünülmez ama vardı... ne olduğuna dair bir araştırma içerisindeyim... varlık içinde yokluk çekmek bu olsa gerek...
adem ve havva denilen şeyin bilinçli ilk insanları (ya da insan bilincini) temsil ettiğini idrak edemeyenlerin sorusu.
kutsal kitaplarda yazan her şeyi direkt ilk anlamlarıyla almak yanlıştır. yani çamura insan sureti verildi, tanrı bizi bi damla sudan var etti, yaptığı heykele ruhundan üfledi... bunlar metafor lan. evrim denilen şeyi temsil ediyor. evet evrim ve din çelişmez. eğer evrim ve dine doğru açılardan bakarsanız birbiriyle örtüştüklerini göreceksiniz.
Gaybı düşünmek insanı Aşar kardeşim, istesende bulamayacağın cevaplardır gayb denen şey . O özellik yapımıza konmamış , düşünemiyoruz ve sınırlı kalıyoruz kendi zeka sınırımızı Aşamadığımız noktalardan birisi maalesef . Burda devreye felsefe giriyorda ben şu metafiziği hiÇ anlamıyorum birisi aÇıklasın hayra geÇer .
Biz müslümanlarin inancına göre Rab dünyayı 7 günde yarattı.Sadece müslüman değil yahudi,hristiyanda böyle diyor.Sonra allah bir meleğini görevlendirir ve dünyadan 7 adet toprak parçası bulmasını ister.Ve ırklar oluşur.Ademden havvadan önce dünya vardı.Adem ilk insandır.
ilk insan hiçbir zaman olmadı neanderthal falan vardı. 28 bin yıl önce insan çıkmaya başladı. Cübbeli ise adem'in 7-8 bin yıl önce yaşadığını söylüyor. O halde ilk insan adem değildi.
Asıl sorulması gereken insanlığın sadece adem ve havvadan mı türediğidir. Bilimsel gerçekler göz önüne alındığı zaman işin içine evrim teorisi girer. Evrim teorisinin bize söylediği ise tüm canlıların ortak atadan geldiğidir. Yani sadece maymun değil bahçendeki ağaç topraktaki solucan da senin akraban. Kısacası dinleri reddetmeden evrim teorisine göre konuşursak uadem ve havvayı insana en yakın türün başlangıcı kabul edebiliriz. Öncesi ise neandertal dediğimiz maymundan bozma insandır denilebilir.