anadolu'nun kuzeydoğusunda, dağlık kesimlerde görülür. kışın yapraklarını döker. en belirgin özelliği, gövdesinin beyaz renkte olmasıdır. yaşlandıkça, gövdesinde derin çatlaklar oluşur ve dalları sarkık bir görünüm alır.
hukukta uzmanlık sınavının kısaltmasıdır. hukuk fakültesi mezunlarının hakim, savcı veya avukat olabilmeleri için öncelikle yök'ün uygulamaya geçireceği bu sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.
anadolu'nun kuzeydoğusundaki yüksek kesimlerde tek başına ya da başka ağaçlarla karışık olarak bulunan huşlar 10-20 m'ye kadar boylanabilen çeşitli türlere sahip, soğuğa dayanıklı ağaçlardır. ülkemizde 263 ha. saf huş ormanı bulunmaktadır. dalları, ağaç yaşlandıkça sarkık bir görünüm alır. beyaz renkli gövde kabuğu en karakteristik özelliklerindendir. yumurta ya da üçgen biçimindeki yaprakları genellikle sivri uçlu ve kenarları dişlidir.
Yemen;in başkenti Sane ile Taiz şehirleri arasındaki bir Türk kalesinin ismidir.Türkü eski Türkçe ile yazılırken Huş;un üzerindeki nokta zamanla unutulmuş böylece HUŞ sözcüğü MUŞ oluvermiş ve dolayısıyla da bu türkü MUŞ ile bütünleşmiştir.
KAYNAK:TRT Müzik Dairesi Başkanlığı Türk Halk Müziği Sözlü Eserler Antolojisi 1.cilt
(bkz: yemen türküsü)
avrupa'nın her yanında yetişen huş finlandiya'nın resmi ağacıdır. parlak gümüş renkli kabuğunda betulin adlı kimyasal bir madde bulunur. bilim insanları obeziteyle mücadele ve kalp krizlerini azaltmada bu maddeden üretilecek ilaçlardan yararlanmayı umuyorlar.
Huş (Betula), Betulaceae (huşgiller) familyasının Betula cinsinden ağaç veya ağaççıklara verilen ad.
Gövde kabuğu ya düzgün veya yırtılmış olarak görülür. Beyaz veya boz esmer renklidir. Dalları ince ve narin kızıl kahve renkli, yapraklar normal olarak dizilmiş, kenarları ince veya kaba dişli ya da lopludur. Yapraklar elle ezildiğinde güzel kokar.