bir kaç avukat arkadaşım var. ve kesinlikle hukukçu zekası diye bir şeyin olduğunu düşünüyorum. bu elbette o kişinin zeka durumu ve diğer kişisel özellikleriyle de ilgili. fakat genel olarak durumları ve olayları kavrama yetenekleri çok fazladır.
4 sene boyunca gördüğü dersleri 160 soruya uyarlayıp belli bir net yapıp hukuk fakültesine giremeyen insanlar tarafından ölçülmeye çalışılan zeka.
ya siz önce senelerce size anlatılan şeyi öğrenebilip, irdeleyebilip, düşünebilip üç beş sınavla yıkılmayacak; adalet yazayım da dgs ile hukuka geçerim düşüncesinden vazgeçecek kıvama gelin; sonra ben iq testi yaptırıp yanına nickimi yazıp sonucu buraya atacağım.
Şimdi pirt sonrası su akmaya devam ediyor mu . Namaz vakti geçecek mi. Kişi tekrar abdest alacak fiziki yeterliliği koruyabilmek durumunda mı. Mevsim kış kişi hasta mı. Vs vs.
aşağıda soracağım soruyla bunu kanıtlayacağım sizlere.
soru şu: abdest alıyorsunuz. abdestin sonlarına doğru o da ne. pırt. hadi bakalıım. naparsınız bu durumda?
dini olarak ne yapmamız gerektiğini sormuyorum. mantığınızın ve zekanızın çalışma prensibini ve bunun gerekçesini merak ediyorum. sözelci veya sayısalcı olduğunuzu da eklerseniz sevinirim.
edit: önce cevabı vereyim. olayda tamamlanmış bir abdest olmadığı için alınmış bir abdest de yoktur. bu sebeple bozulacak bir şey de yoktur. tıpkı hiç evlenmemiş iki insanın boşanmak istemesi gibi. bu durumda davanın esasına girilmeden usulden reddedilir. o nedenle olayda da abdeste devam edilir.
ayrıca hepinizden özür dilerim. seviyenize inmek için komplike bir soru sormak yerine böyle bir soru sorduğum için. olayı savunmak veya yargılayama indirgeyenler olmuş. gerçekten cahilliğiniz üzüntü verici. amına kodumun malları sizi.