Ben hukuk mezunu değilim ama hukuk fakültesi ile bitişik oldugumuzdan bizim hukuk derslerimize de hukuk Fakültesinin hocaları gelirdi.
Her fakültede her ders aynı ağırlıkta işleniyor diyemem ama siyasal bilgilerde anayasa hukuku ve idare ile idari yargı öğrenciyi kasar ama atıyorum çevre hukuku nispeten rahattır yani idari yargılama nedeniyle okul 7-8 seneye uzar ama diğer hukuklari daha kolay verirsiniz.
Bu derslerin sınavları kaynak açık yapılır sayfa ve süre sınırlaması olmaz.
ilk sorunuz yanlissa zaten devam eden sorulara doğru cevap veremezsiniz zira sorular olayda uyuşmazlıkları tespit etmekle başlar.
Edit : diğer öğrenciler ile kıyaslanan bir durumda olmaktır.
Isteyerek okuyosanız kesinlikle ac kalmayacagınız bi bölümdür kim ne derse desin iyi bi devlet ünıversitesinde okuyorsanız is bulursunuz. O anlamadığınız zor sandığınız şeyler bi sure sonra hayatın kendisi haline gelir bi bakmışsın hayatın olmuş.
güzelim benim, az kişi okusa ne çok kişi okusa ne. buraya gelmeden kimi anadolu lisesi, kimi fen lisesi okuyordu. kimisi de düz liseydi. önemli olan nerde olduğun değil ileride nerede olacağındır. velhasıl hukuk öğrenci olmak nasıldır diye soracak olursanız size bağlı derim. zor görürseniz zor olur kolay görürseniz kolay. ama türkiye şartlarında hak ettiği konumda değildir hukuk öğrencisi olmak. bence yapılması gereken bu okullara mülakat ile öğrenci alınmasıdır. ileriye bakın gençler ileriye. toplumunuzun ucuz adetlerine aldanıp kimseye hava atmaya laf sokmaya çalışmayın kendinizi geliştirmeye bakın.
hukuk fakültelerinde geç girenler, geç bitirenler çok olur. 30'lu yaşlarda bile çok kişiye rastlayabilirsiniz. eğer memur kafasında değilse, bi an önce bitirip işime gücüme bakayım hesabında değilse uzatır okulunu. o da dersleri geçemediğinden, önemsemediğinden değil, kafası sürekli başka yerlerde olduğundan... eylemlere, pretoslara, panellere, genç meclislerine filan katılır bunlar. bir dava edinir, buna sahip çıkar, uzun süre mücadele ederler. polititakanın içindedirler. tam 9 senede bitiren amcamdan biliyorum. hiç bir derse girmemiş, habire bir yerlerde çalışıp mücadele edip durmuş. sistem karşıtı ve ağır solcu olmasına rağmen mesleğe başladıktan sonra çok para kazanıp onca mal mülk edinmesi de ayrı bi dava tabi.