hukuk eşit ağırlık puanıyla tıp ise sayısal puanıyla öğrenci alır.
hukukta yönetmelik, kanun, tüzük ezberlersiniz ve bunları meslek yaşamınızda kullanmak için kafanızda tutmanıza gerek yoktur, önünüzdeki kitaptan kopya çekebilirsiniz. tıpta ise öğrendiğiniz bilgileri aklınızda tutmanız gerekir zira bir yerlerden kopya çektiğiniz zaman "doktora bak bir boku aklında tutamıyor." derler.
"eğer bir toplumda doktorlar ve hukukçular değer görüyorsa o toplum yozlaşmıştır, doktorlar değerlidir çünkü toplumda hastalıklar baş göstermiştir, hukukçular değerlidir çünkü toplumda adalet yoktur." sokrates.
merhaba arkadaşlar hukuk fakültesini bitirmiş biri olarak bu başlığa yazmak istedim. bilgi içerikli entry girmeyeceğim sadece hukukçu olduğumu bilin istedim. o kadar sene boşuna okumadık amına kodumun yerinde. tekrar merhabalar.
Tıp fakultesini ikinci sınıfta bırakıp muhendislige geçiş yapan arkadaşımı aklıma getiren versus. Senin ne olmak istediğin önemli, Hayat senin sonuçta. Mutsuz bir doktor olmaktansa davasız bir avukat ol (ki mümkün olacağını sanmıyorum) daha iyi.
tıpta 7 sene okursunuz artından tus'a girip uzmanlığa girersiniz. ve seneleriniz çürüyüp gider. ayrıca girmesi de zordur çıkması da.
hukuk tm' de en iyi bölümlerden biri olduğu için en çok tercih edilendir ve çok mezun verir. iş bulma sıkıntısı biraz yaşanabilir. biraz çevre olması lazımdır. ayrıca zor iştir vesselam o duruşmadan diğerine. milletin ağız kokusu vs vs.