hukuk ve tıp dışındaki bölümlerin israf olması

entry46 galeri0
    1.
  1. biraz düşünülünce katılmak gereken fikir. yani sağlık için ve hak arama mücadelesi için uzmanlaşmış kimselere ihtiyaç var da,geri kalanlara ne gerek var ? doğa öncesi hayatta bu iki bilimden başka neyi ararız ? mesela bir roma'da. şifayı al davanı gör gerisi tipik aile hayatı. misler gibi.

    edit:oylamalardan anladığım kadarıyla sözlükte hukuk ve tıp okuyanlar diğer bölümlerle hemen hemen eşit sayıda. memnun oldum.
    9 ...
  2. 2.
  3. tıp biraz önemli olabilir, gelişmesi için daha binlerce yıl gerekli. ama hukuk konusunda aynı şeyi söyleyemem. hukuk fakülteleri hemen kapatılmalıdır. gereksiz.
    4 ...
  4. 3.
  5. gelişimi binlerce yıllık serüvene dayanan hukukun da içine atılmak istendiği israf bölümler. bir parça roma hukuku iyi gelecektir. on iki levha kanunları'nı da mı duymadın ?
    2 ...
  6. 4.
  7. Hukuk ve tıp okuyacak elemanlara temel matematık, turkce bılgılerını kım verecek, bunu yapacak kısıler nasıl yetisecek, ogretmenlık olmazsa olmaz dıye dusundurmus onermedir.
    Not: 1. Derece akrabam hukukcu ve tıpcılar var. Kotuleme amaclı degil. Ayrıca ogretmen cocuguyum.
    5 ...
  8. 5.
  9. (bkz: avukatın hak aradığını sanmak)

    Bundan 10 sene sonra okadar cok avukat olacak ki amele mesleğe dönecek. Bence artık en israf bölüm hukuk.
    6 ...
  10. 6.
  11. avukatlığın amele mesleği olacağını hisseden kahinleri gösteren hakikat. sanırım astroloji okumanın yan etkileri.
    6 ...
  12. 7.
  13. Yanlış bir onermedir. Sokakta carsida pazarda dergahta mescitte halde avm de ya da genelevde calisanlarin hepsi hukukcu veya doktor olsa ne olurdu.
    0 ...
  14. 8.
  15. Hindistanın sömürge olarak kalmasının, beyin göçünün, türkiyeden bilim adamı çıkmamasının nedenidir.
    0 ...
  16. 9.
  17. tipcilarin ellerinden tüm tetkik için kullandıkları aletleri, hukukcularin ellerinden de matbaa da basılmış kitaplarını alacaksın, surunsunler de anlasınlar mühendislerin değerini.
    4 ...
  18. 10.
  19. avukatlık ve hukuk gözümde sıfırdır. işlemeyen bir sistemde sırf statü için göt büyütenlere saygım da yoktur. evet benim de işim avukata düştü. ama gözümde en aşağı sıralarda yer alan mesleklerden biri. kanımca kapımın önünü temizleyen işçinin yaptığı şey daha yararlı.

    tıpçıları severim. ileride insanların içinde toka falan unutmasınlar yeter.

    fizik > tıp > avukatlık şeklinde bir sıralama yapabiliriz. tıp ile avukatlık arasına daha onlarca bölüm girebilir saygınlık açısından.
    2 ...
  20. 10.
  21. sığ beyinlerden çıkan sığ bir önerme. şu başlığı açarken bile teknolojinin bir nimeti olan bilgisayar ,tablet ya da telefonunu kullanıyor , teknikten yararlanıyor, buralara kadar gelmesinde emeği geçen öğretmenleri yok sayıyor, eğitim fakültesine de gereksiz diyor sonra gelip buraya ahkam kesiyor. başlığı açan yazarın poposu fezaya ulaşmış bir tıpçı ya da ondan aşağı kalmayan bir hukuk fakültesi öğrencisi olduğu aşikar. hukukçu ise eğer "sen benim hakkımı arama ulan ayı" , tıpçı ise "sen beni tedavi etme ulan ayı" demek istiyorum.
    3 ...
  22. 11.
  23. sevmeyenin bile elini açtığı saygın kurumlardır.
    0 ...
  24. 12.
  25. Yanlış önermedir çünkü hukuk da artık iyice ele ayağa düştü. Bi maliyeden çokta farkı kalmadı.
    1 ...
  26. 13.
  27. Bu kafayla bizim toplum geride kalmaya devam eder.
    0 ...
  28. 14.
  29. Tamamiyle yanlış önermedir. Bir ülkede lise mezunu olup sadece yabancı dili sayesinde tercümanlık yapıp parayı götüren çok insan var .
    0 ...
  30. 15.
  31. 16.
  32. Aslında bölüm değil değerlendirilen, şahıs olmalı bence. Hukuku ayrı tutuyorum üllkemizde doktor aç kalmaz bu da bir gerçek. He doktor değilsen de hükmen mağlup değilsin illaki, işini iyi yapan her halükarda para kazanır sonuçta. Geleceğin işsizleri kavramına da kısmen katılıyorum ama kafayı kullanmak da gerek para kazanmak için. Eyyorloamam bu gaddar.
    0 ...
  33. 17.
  34. hukuku maliyeyle bir tutan yazarları göstermiştir. hukuk bir milyon kontenjan da açsa sönmez,zira kalifiye elemanlar hep aynı üniversitelerden çıkar ve herkes kapısını aşındırır bu kimselerin. tatava yapmayalım.
    1 ...
  35. 18.
  36. Herkes kendi okuduğu bölümle alakali işlere girebilirse hic bi bölüm israf olmaz.
    1 ...
  37. 19.
  38. Olum memlekete copcu falan da lazim ezmeyin bizi o kadar.
    1 ...
  39. 20.
  40. söz israfıdır.

    yasa için kitaba, mahkeme için binaya, evrak için dosyaya, onu koymak için çantaya, geçtik bilgisayarları filan! kararı yazmak için daktiloya, kayıtlar için arşive, suçlunun cezasını çekeceği mahpusa ihtiyaç var.

    doktor için katküte, ipliğe, kesip biçmek için neştere, penseye, gazlı beze, pamuğa, tentürdiyota, seruma, ilaca, röntgene, mr'a, tetkikler için laboratuarlara, ameliyat için odaya, oda için ışığa, ışık için lambaya elektriğe ve daha nelere nelere ihtiyaç var.

    - şimdi varıp sayın bakalım! tüm bunları sağlamak için kaç mühendise, mimara, teknikere, ustaya, işçiye ihtiyaç var?
    0 ...
  41. 21.
  42. avukatın ve doktorun görevini yapması için gerekli teçhizatı hazırlayan mühendislerin de sonucu değiştiremeyeceği açık olan gerçek. doktor didier drogba ise sen onun malzemecisisin mühendis kardeş,kendini nimetten mi sayıyorsun ?
    0 ...
  43. 22.
  44. yere ve zaman göre değişebilecek olan ziyan tespittir. fakat gerekli önemin ve akademik imkânın verilmediği bir ülkede doğruluğu kabul edilebilir/tartısılabilir.
    0 ...
  45. 23.
  46. Hukuk ve tıp önemli bölümler ama bu diğer bölümlerin gereksiz olduğunu göstermez.
    1 ...
  47. 24.
  48. Tatava yapma geç durumudur. Birçok meslek dalına ihtiyacımız olduğu açıktır. En basitinden Kafanı sokabileceğin bir ev için inşaat mühendisine, çocuklarının eğitimi için bir öğretmene, araban için bir makina mühendisine ihtiyacın var, bu ihtiyaç sırası uzayıp gider daha.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük