hukuk kazanmak için matematik çalışmak

entry15 galeri0
    1.
  1. eşit ağırlıksa yapması gerekendir. diğer sozel dersleri herkes yapar. oku geç.
    3 ...
  2. 2.
  3. hukuk çözmektir, çözümlemektir. idare hukuku, borçlar hukuku, miraz hukuku, icra-iflas hukuku, ticaret hukuku davaları matematik iyi olmadıkça çözümlenemez, yorumlanamaz. hakimlik savcılık sınavında bile matematiği iyi olanlara bu alanlar önerilmektedir.
    2 ...
  4. 3.
  5. Beden dillerini kullanarak etkili Savunma yapabilmek için matematiksel zekanın gerekliliğinden haberi olmayan yazar beyanıdır.
    2 ...
  6. 4.
  7. 5.
  8. Türkiye de ki saçmalık kurallardan sadece birisi.
    2 ...
  9. 6.
  10. Türkiyedeki eğitim sisteminin ne kadar saçma olduğunu gösterendir. Evet 2 Sene sonra lisede öğrendiğimiz, seçeceğimiz alanla alakası olmayan, o bilgilerin çoğunu unutacağız değil mi? O zaman Bu saçma sapan Sınav sistemi niye? Her dersten unutacağımız bilgileri öğrenmek yerine bir an önce alanımızı seçip o alanda kendimizi geliştirsek alanında daha profesyonel insanlar yetişir. (Yani lise yerine direk üniversiteye gidilmeli bence). Avrupada dersler ülkemizdeki kadar ağır ve detaylı değil. Çok fazla soru tipi yok. Öğrenciyi Zor derslerle sıkmak yok. Onlara dersleri sevdirmek var. Derslerin yanında kendi alanına yönlendirmek var.
    3 ...
  11. 7.
  12. 8.
  13. Dünyanın en boktan olayıdır. Davalarda ne işimize yarayacaksa.
    2 ...
  14. 9.
  15. ilk bakışta saçma gibi gözükse de aslında saçma olmayan hatta bir o kadar da gerekli olan eylemdir. matematik her ne kadar anlamsız gelse de aslında mantıksal çıkarımlarda bulunarak rasyonel düşünmeyi öğreten bilimdir. normal hayatta farkına varamasak da olaylara farklı açılardan bakmayı öğreterek doğruya ulaşma becerisini geliştirmektedir. hukuk ilmi de aslında muhakeme yeteneğine, önermeleri karşılaştırarak tutarlı sonuçlara ulaşma faaliyetlerine dayandığından matematikle paralellik gösterir. velhasılı kelam hukuk hedefleyen bir öğrenciye matematik eğitimi verilmesi pragmatik açıdan çok doğru gibi gözükmese de bu eğitimin değeri ve önemi hukuk öğretimi sırasında anlaşılmaktadır.
    3 ...
  16. 10.
  17. hukukun ve hukuk derslerinin ne olduğundan, nasıl olduğundan haberi olmayan yazarların atıp tuttuğu başlık.
    2 ...
  18. 11.
  19. olması gerekendir.

    la olum atıp tutuyorsunuz. savunanlar da "miras hukuku var lan o yüzden" diye savunuyor.

    hukuk, muhakeme ve mukayese kabiliyeti ister. analiz ister. aslında çoğu olay denklem gibidir.

    rivatet odur ki, ankara hukuk'ta yıllarca önce bir hoca bir tane pratik veriyor. yani bi hukuk müessesi sorulur size ama gerçek hayattanmış gibi. atıyorum, "ali veliye silah çeker, o sırada zorunluluk halini gören alinin kız arkadaşı asuman..." gibi.

    sınıfta kimse çözemez bu soruyu. uğraşırlar ama doğru cevap gelmez. hoca dersten çıkarken "bir dahaki haftaya kadar geometri sorusu çözün" der.

    "yeeaaa matematik ne alaka" diyorsun da değil işte öyle. sadece kanun maddelerini bilip, kitapları okumakla olmaz yavru o işler. çok düzsün keşke 237 tane matematik sorusu çözsen.
    4 ...
  20. 12.
  21. 13.
  22. Iyi de tıp fakültesi matematiği ne yapacak diye de sormak lazım.
    3 ...
  23. 14.
  24. 15.
  25. Şahsi kanaatimce gerekli olandır zira hukukçu olmak sadece sözel kabiliyet gerektirmez. Karşınıza çıkan olaylar bir matematik problemi gibi olabilir, zaman zaman adeta puzzle gibi çözmeniz gereken durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarla başa çıkabilmeniz için iyi bir muhakeme yeteneğine sahip olmanız gerekir. Matematik de muhakeme yeteneğini geliştiren, filizlendiren bir bilimdir. Hukuk matematiğin güncel hayata sözcüklerle dökülmesidir. Sonuç itibariyle mühim ve faydalı bir eylemdir hukuk kazanmak için matematik çalışmak.

    Not : üstatlar ne düşünür bilemem, bunlar benim değersiz düşüncelerim ve sonuna kadar eleştiriye açık.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük