okuldan okula hocadan hocaya dersten derse değişebilen zorunluluktur.
örnekle açıklamam gerekirse.
kimi okul vardır devamlılığı önemsemez. kimi okul vardır önemser.
kimi hoca vardır yoklama almaz. kimi hoca vardır yoklama alır.
kimi ders vardır hocası yoklama almaz girmesen bile geçersin.kimi ders vardır hocası yoklama almaz ama girmeden geçemezsin.
mezunu olduğum selçuk üniversitesi hukuk fakültesinde benim okuduğum dönemde olan zorunluluktur. kanımca yanlış değildir. hukuk gibi adalet kavramının en adil şekilde tecelli ettirilmesi gereken bir meslekte uygulayıcıların keyfe keder karar veremeyeceğide düşünülürse mesleki bilgilerine hakimiyetleri tam olmalıdır. sırf sınav ve mezuniyet kaygısı güdüyorsanız zaten siz hukukçu değil vicdan kabzımalısınızdır.
genellikle yoktur fakat olması gerekmektedir. hukuk gibi bir bölüm okunuyor ve mezun oldunduktan sonra insanların hayatı ile ilgili kararların alındığı bir mevkiye geliniyorsa, bu sadece ders notları ezberlenerek yapmamalıdır.
birçok üniversitenin yönetmeliginde devam zorunluluğunun var olduğu yazar. ancak öğrenci sayısının fazlalığı ve gecmisten gelen bir gelenek nedeniyle bu kurala uyulmaz. özel universitelerde devam zorunluluğu vardır.
Marmarada istanbulda ve ankarada yoktur. Bu durum beni cok mesut ediyo arkadaslar hele ki ikinci ogretimlerinde oldugu marmara hukukta okuyan beni senin dersinde kalkamazsan 2.ogretimlere girme sansi verdigi icin ayrica sevindirir.