Lan kufredicem de amk dava falan acarsiniz sovmuyorum. Ama bunlardan mal almayin.
lan ben telefonda gece gorusu yok diye sikayet ediyodum, amk radyo bile yokmus.
Lan radyo lan, su ilkel radyo amina koyim. bundan 70 sene evvel köy kahvesinde ajans dinlenen radyo, kanuni'nin kirkpinar yagli gureslerinin sonuclarini seferde dinledigi radyo, hz isa'nin son aksam yemeginde zeki Müren actigi radyo.
Lan bu nasil bir rezilliktir amk ? 13 mp kamera koydugun telefona radyo koymamak nedir ?
Unuttuk deyin eyvallah ulan, bunu bile bile koymadiysaniz harbiden bunun adi kalitesizliktir, argoda cok anlami var da legal konusmaya calisiyorum yine iyisiniz.
Huawei'den yüksek ısıya dayanıklı pil
--spoiler--
Huawei, yüksek ısıya dayanabilen dünyanın ilk uzun ömürlü grafen destekli lityum iyon pili araştırmalarında önemli bir gelişme kaydedildiğini duyurdu.
05 Aralık 2016 Pazartesi 19:55
Duyuru, Huawei'nin Merkezi Araştırma Enstitüsü bünyesindeki bir kuruluş olan Watt Laboratuarı tarafından Japonya'da düzenlenen 57.Pil Sempozyumu 'nda yapıldı.
Huawei’in araştırma sonuçlarına göre, yeni grafen tabanlı ısıya dayanıklı lityum iyon pil teknolojisi sayesinde Li-iyon piller 60 dereceli sıcaklıktaki bir ortamda bile işlevini yerine getiriyor. Bu şu andaki en üst sıcaklık limitinden 10 derece daha yüksek bir dereceye denk düşüyor. Grafen destekli Li-iyon pillerin ömrü, sıradan Li-iyon pillerin ömründen iki katı daha uzun olacak.
Watt Laboratuvarı Baş Bilim Danışmanı Dr. Yangxing Li, üç teknolojinin, grafen destekli yüksek ısıya dayanaklı Li-iyon pilin gelişimine katkıda bulunduğuna dikkat çekti.
Bunlardan birincisi, elektrolitlerdeki özel bir katkı sayesinde su izini giderebilir ve elektrolitlerin yüksek sıcaklıklarda buharlaşmasını önleyebilir. ikinci olarak, modifiye edilmiş geniş-kristal NMC malzemeleri katot için kullanılır ve katot tozunun termal kararlılığını sağlamlaştırır. Üçüncü olarak, grafen, Li-iyon pilin daha verimli soğutulmasını sağlar.
"Yüksek sıcaklık ortamında şarj ve deşarj testleri yaptık" diyen Dr. Li "Çalışma parametreleri aynı olduğunda yapılan testler, grafen destekli yüksek ısıya dayanıklı Li-iyon pilin sıradan Li-iyon pillerden 5 derece daha soğuk olduğunu ortaya koydu.
60 derece sıcaklıkta 2 binkez şarj edildikten sonra Grafen pilin kapasitesinin yüzde 70'inden fazlasını koruduğu belirlendi. 60 derecelik bir ortamda 200 gün tutulduktan sonra kapasitesinin yüzde 13'ünden azı kayboldu."
Huawei'in araştırma sonuçları, iletişim baz istasyonlarının depolama sistemlerini de yeniden şekillendirecek. Sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerdeki açık hava baz istasyonlarında grafen destekli yüksek ısıya dayanıklı Li-iyon pillerin kullanılması, baz istasyonlarının çalışma ömrünü dört yıldan daha uzun bir süreye çıkarabilir.
Bu piller, elektrikli araçlar için yüksek sıcaklıklarda yapılan her şarj başına yüksek bir kilometre performansı sağlıyor. Ayrıca önemli miktarda ısı üreten dronların güvenli bir şekilde çalışmasını da sağlayabilirler.
Huawei Watt Laboratuvarı, 2015 yılında Japonya'da düzenlenen 56. PilSempozyumu’nda, 3000mAh'lik bir pilin yüzde 48'ini yalnızca 5 dakika içinde şarj edebilen hızlı şarj teknolojisini de sergiledi. Bu teknoloji çok dikkat çekti. Dr. Li’ye göre, geliştirilmiş hızlı şarj edebilen pilleri piyasaya sunan Huawei, Aralık ayı sonunda super hızlı şarj edebilen bir mobil cihazı kamuoyuyla paylaşacak.
anılması, baz istasyonlarının çalışma ömrünü dört yıldan daha uzun bir süreye çıkarabilir
--spoiler--
sanıldığı gibi yarı devlet yarı özel değil tamamen özel bir Çin şirketidir. şuan ne durumda bilmiyorum fakat 2012 yılında dünyanın en karlı 5 şirketi içerisinde yer alıyordu.
global rakibi zte ile aralarında fark vardır, huawei dünya üzerinde ki tüm devlet finansmanlı telekomünikasyon firmalarından daha değerli ve başarılıdır.
şu an dünyanın telekomünikasyonun altyapısını oluşturan yarı devlet yarı özel kurum-şirket. Bildiğiniz ne kadar gsm şirketi, sabit operatör varsa genelde bu firmanın ürünlerini kullanır(bildiğim kadarıyla tek istisna a.b.d.). çok stratejik bir durum bu. çinliler, kominist rejim olup şu an her ne kadar dünyayla entegre bir ülke olsalar da isterlerse dünyanın fişini çekebilirler. dediğim gibi a.b.d. bunları ülkesine stratejik sebeplerle sokmamıştır.
her alanda olduğu gibi telekomunükasyon sahasında da dünyayı istila eden çinlilerin en bilinenlerindendir. son 5 yılda telefon piyasasına girişi ile tüketici tarafından tanınan bir marka olmaya başlamıştır.
telekom sahasında bizlerin yakından tanıdığı bir markadır. her türlü telekom ekipmanları, altyapı malzemeleri satarlar. kaliteli ürünleri vardır. nokia, siemens, motorola, alcatel gibi pahalı ürünleri almaktansa huaweinin ucuz kaliteli ürünlerine yönelmek tabii ki bizlerin en doğal hakkıdır.
zte , xiaomi gibi diğer çinli markalardan bir adım öndedir. servis sektörüne girmelerine izin verilmemektedir. zaten doğru olan da budur. sadece materyal tedariğinde kalmaları en mantıklısı.