Yaklaşık bir sene önce Amsterdam-New york yolculugu sırasında yanıma esmer, zayıf yapısı ile bize benzeyen bir genç oturmuştu yanıma. Yoluculuk sırasında nereli olduğunu sorduğumda honduras gibi bir kelime çıkmıştı ağzından. Diğer yanımda oturan arkadaşıma dönüp honduras neresi lan gibi bir cümle kurmuştum. Anlamadığımı tahmin etmiş olmalı ki önünde bulunan dergiden dünya haritasını çıkarıp amerikada ekvator civarında küçük bir yer göstermişti.Yolculukta ettiğimiz muhabbet ile iyi anlaşmış sevmiştik honduraslı arkadaşımızı demekki kan çekmiş bunuda öğrenmiş bulunuyoruz.
prof. dr. anıl çeçen böyle bir iddiada bulunsaydı; sözlük kemalistlerinin % 90 'ının, ülkücülerinin % 98'inin, aptallarının % 99'nun, hem kemalist hem ülkücü hem de aptal olanlarının % 100'nün balıklama atlayıp he ya neden olmasın nidalarıyla sahip çıkacağı s.k.ndirik iddia.
turk ve caicos adaları vardır bi de bunlar da Karayipler'de, Kuzey Atlas Okyanusunda yer alırlar. bunların turk olduğuna dair rivayetler vardır.Google'da araştırın bulursunuz birşeyler.ayrıca bu başlığı açan yazar arkadasın baya hayal dünyası gelişmiş ee tabi coğrafyası tarihi de fena değil.
mu uygarlığına bağlı olarak doğru olabilecek cümle.
zira sinan meydanın kitabı atatürk ve kayıp kıta mu ve bunun devamı olan "köken" isimli kitaplarında söz ettiği araştırmaların (çoğunun güvenilir olduğuna inanıyorum ama) birazı bile doğru olsa yazılı tarihin değişeceğinin işaretidir.
misal turks and caicos island ada ülkesi türkler ve kayıklar (caicos) anlamına gelir. amerikayı christophe colomb keşfetmeden 20 ile 40 yıl önce kurulmuş olan bu ülke, türklerin oraya daha önce gittiği tezini destekler. (tabi tarihçiler buna karşı çıkar o ayrı)
bir başka ilginç örnek ise kayıp kıta mu üzerinden göçen insanların türklerin atası olduğu varsayımı.(türkler, mayalar, mısırlılar ortak kökenden gelir der -ki tip olarakta birbirine benzer bu ırklar-) şöyle ki; eski türk (uygur, göktürk) alfabeleri ile maya , aztek alfabelerinde benzer birçok şekil bulunur. günümüzde hala atatürk'ün de araşrıtılmasını sağladığı türk tarih tezi ile belgelenen maya dilinde ve türkçe'de aynı anlamda kullanılan kelimeler var.
örnek:
maya dili - türkçe
aşak - uşak
biiç - biçmek
ka - kabuk
kaa - kaya
katak - katık
çak - çok
çakal - çakal
çi - çiğnemek
çetun - çetin
çibal - çıban
çol - çolak
kılıç - kılıç
hele - hele
kin - gün
kul - kul
gerçekten güney amerika'da hüküm sürmüş bir medeniyet ile orta asya'da hüküm sürmüş başka bir medeniyetin ortak kelimelere sahip olması ilginçtir. ortak harfler bulunması da cabası.
tamam türkler orta asya'da bulunmuşlardır. peki oraya nereden geldiler?
tüm dünyanın türk olduğu göz önünde bulundurulursa, şaşırtıcı değildir.
ne de olsa türk halkı kendisi bir şey veremez, başarı elde edenlerle türklerin bağlantısını bulmak için kasar, "bunlar da türk!" diyerek nemalanırlar. hoş honduraslıların bu anlamda türk milletinden daha büyük bir numaraları yok ama yine de fantastik bir büyüklük çabası bu herkesi türk görmek.
Hundreds of Honduran families have roots in the Middle East, specifically Palestine. These Arab-Hondurans are sometimes called "Turcos", because they arrived in Honduras using Turkish travel documents, as their homeland was then under the control of the Ottoman Empire. - wikipedia
100'lerce honduraslı aile çoğunluğu filistinli olmak üzere orta doğu kökenlidir. bu arap-honduraslılar'a bazen 'turcos' denilir çünkü bu insanlar honduras'a osmanlı zamanında türk seyahat belgeleriyle ulaşmışlardır. - wikipedia
ayrıca türk rock gruplarını da sever bu filistin kökenli insanlar;
Saçmalamayın arkadaşlar kendinizi kestiğinizde milletiniz belli olmuyor. Türklükte diğer milletler gibi kültüründen oluşur. O zaman hepimiz afrikalıyız hımını var mı böyle bir şey.
peki ya türkler guatemalalıysa nolucak yahu kardeşim bunları yazarken biraz düşünün allahınızı severseniz. bütün dünyayı türkleştirmenin ne alemi var hem yarın bi ülkede türkler aslında bizim ırkımızdandır diye söylentiler çıksa vericeğiniz tepki ne olurdu bütün dünya halklarına karşı saygı göstermek hepimizin görevi değilmiş gibi davranarak kafatasçı yaklaşımlar yapmak etik değil diye düşünüyorum...