hocam diye konuşan kişi

    11.
  1. 68 kuşaklarından sinan cemgil'in başlattığı bir akımdır.sınıf farkı ve üstünlük içermeyen bir hitap biçimidir.
    Hocam dendiğinde, böyle hitap edilen kişiye, Sen benden iyi bilirsin gibi bir anlam çağrıştırarak, bir üstünlük tanımış olursun.
    yalnız Sinan’ın hocam dedikleri hocalar değildi. Odacıya da, arkadaşına da, otobüs biletçisine de hocam derdi o. Sanırım bununla yapmak istediği şey anlaşıldığı ve benimsendiği için hocamcılık yaygınlaştı. Bugün de devam ediyor.
    8 ...
  2. 7.
  3. 21.
  4. Pedagojik formasyon aldığım sınıfta hani herkes öğretmen adayı olduğu için ve herkes 30+ yaşlardayken ben daha 22 olduğum için ( bazı mesafeleri korumak lazım) hocam hitabını kullanıyorduk genelde. Oradan da alışkanlık kaldı.
    4 ...
  5. 10.
  6. usta ve birader hitaplarını da kullanan kişidir.
    3 ...
  7. 3.
  8. artık halk arasında-özellikle son 2-3 yılda- yerleştiği için biz de alıştık.sonuç olarak ben oluyorum bu kişi.evet hocam.
    3 ...
  9. 1.
  10. Aslında samimiyetsiz olan kişi. Hocam lafı biraz garip. ismi ile hitap etmek lazım. Yada hanım efendi veya beyfendi demek gerek. Sonra sen ben denebilir. Hocam biraz garip. Evet.
    4 ...
  11. 2.
  12. benimdir. bence hocam lafı ne çok uzak, ne çok yakın. tam olarak ortası.
    4 ...
  13. 12.
  14. 19.
  15. Birkaç gündür dilime yapıştı bu kelime. Herkesten özür diliyorum dememeye çalışıyorum. Herkese hocam diyorum aaaa olacak şey değil.
    2 ...
  16. 22.
  17. iş, arkadaş ortamında akademik bir ortam-kişi-konu (çalışma veya özel ilişkilerde) meslek-iş yeterliliği açısından yapılan hitap.
    eğer bir iş meslek ilişkisi kapsamında değil de arkadaş ortamında aynı derece seviyede insanlar arasında ve hiç tanımadığı kişilere karşı avamda böyle hitap tam bir denyoluktur.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük