en kötüsü gün ışıyınca dayanamadan uyumaktır. bir günü feda etmedikten sonra bu merektin düzeleceği yok. bu meret insana okul da uzattırır, sevgili de bıraktırır.
yaş ilerledikçe yapılması zorlaşan eylemlerden biri. gencecikken hiç uyumadan 54.saate girmek vb. bile mevcutken,yaşlandıkça bir günü bile çıkarmak zorlaşmaktadır, yaparım sanılır ama öğle saatlerinde bir bakarsınız yastık kardeş, yorgan kanka size seslenirler''gel canım gel kuşum''diye.. e davete icabet etmemek olmaz.
sınav dönemlerinde 3-4 gün üst üste yapılan aktivite... 4. gün soru kağıdındaki pratik olayın okunmaktan ziyade rüya şeklinde görülmesi tecrübeyle sabittir.
kavramlar karışır, objeler flu gözükür, bir dalgınlık alır başını gider, yapmış oldugunuzu düşündügünüz işi yapmadıgınızı saatler sonra farkedersiniz, aynaya bakmayın bile hortlak gibi gözükürsünüz.
ertesi sabah olunca uykunuz gelmez, o günü de bir şekilde uyumadan geçirebilirsiniz. ama dil sürçmesi, düşünüp hareket edememe, gec tepki verme gibi olumsuzlukları vardır. mümkün oldugunca uzak durulmalıdır. *
sevilen arkadaşlarla kısıtlı zamanı maksimum düzeyde kullanmak için yapılan eylemdir.zevklidir,değer.genelde hafızalarda çok güzel hatıralar bırakan bir gece arkada bırakılmıştur...
haftada en az 2 kez yaptığım eylem, çok da iyi oluyor aslında. sabah uyku falan da kalmıyor, gün içinde yoğun olunursa akla uyku falan da gelmiyor. (bkz: aman allah'ım hasta mıyım yoksa)
söz konusu yeni günde uyurgezer modu kullanacak olan bünyenin yıkım halidir. baygın gözler, elde bir kahve, son olarak da yıkık omuzlar cabasıdır olayın.