19. yy. sonları ve 20. yy. başları gibi gayet yakın tarihlerde bile ve abd gibi ülkelerde bile rasathanelerde kadın araştırmacıların bizzat teleskop kullanmalarına izin verilmediği ve yine aynı tarihlerde kadınların bilimde gayet güzel kariyer yapma yolunda olsalar bile bilim camialarında kaale alınmadığı ya da ancak bilimadamı kocalarına veya erkek profesörlere asistanlık yapma, onların çalışmalarını tercüme etme vs ikincil rollerden fazlasına "layık görülmediği" gibi hususlar dikkate alınarak değerlendirilmesinde yarar olan bir polemik konusu.
(bkz: henrietta swan leavitt)
(bkz: clara immerwahr)
bir sürü malın "kadın eme bilimadamı olmaz ki" diyerek yırtmaya çalıştığı bir diğer sürünün ise yok erkekler çekemedi de edemedi de .. he canım he. kadın dediğin cins bu dünyaya sevgi için gelmiştir akıl için değil. şimdi buraya yazarlar 3-5 kadın bilimci sonrada "aaa nası yok var ya" derler. biz erkek bilimadamlarını saysak 300-500 yaparız canım onun içün boşunuza kendinizi yormayın.
Virginia Apgar, Elizabeth Arden, Maria Agnesi, Ruth Benedict, Maria Currie ve daha nicelerinden haberi olmayan bir insanin soyleyebilecegi turden bir onermedir. yanlistir, cunku kadin bilimadamlari gunumuzde xray gibi cok yaygin bilimsel urunleri uretmislerdir.
bilimkadını diye bir meslek yoktur bence bilimadamı mesleği vardır. kadınlar çeşitli bilinmez özellikleriyle saçma sapan bir sürü şey yaparken bilimadamları onların bir tek bilinmez özelliklerini çözememiş ve anlayamamıştır bir türlü.