eksiktir azizim bu insanlar teknolojinin kıymetini anlayamazlar kıymet bilmezler neydi o eski zamanlar güneşten bozulmasın diye gazete kağıdına sarmak mı dersin disket kaplarını arkadaştan çalıp başkalarına hava atmak mı dersin hele o disketi okurken çıkan sesin hazzını yaşamak mı dersin ne dersen de işte.
yazılan onca entry 'ye ek olarak 1.44 mb'lık Disketlere yedek alırken nerede kaldığını unutup defalarca başa dönmemiş demektir. ( bilgisayarın birde o yedeği zip doyaları halinde onca zaman işlediğini de bilmez bu kişi ve ya kişiler efenim.
marka olarak en iyilerinin Maxell, Sony ve IBM olanlarıdır. favorim daima maxellolmuştur.
1.44 mb kapasitesinde olan bu disketleri kullanmak insana sokup çıkartırken apayrı bir zevk verirdi. sürücüden çıkan şakıtı şukurtu sesleri sanki tabancanızın şarjörünü dolup boşaltırken verdiği hazza benzer duyguları yaşatırdı.
ve bir de sanki arabanın motorunu dinleşmişçesine disketin sürü tarafından okunup okunamadığını deneme yanılma yoluyla öğrenilebilirdi. disketlerin bozulmaması için sarf edilen gayret ise cabasıdır. manyetik ortamlardan özenle uzak tutulması gerekirdi bunların. özellikle disketin o sürgülü kapakçığını hiç disket görmeyen cahiller açıp plastik, siyah olan şeye elini sürdüklerinde içerisindeki bütün kayıtlı olan herşeyin ucup gitmesine sebep olurlardı. o yüzden insanların bulundukları ortamlardan uzak tutulması gerekirdi her daim.
kaldı ki bütün bu disket kullanabilirlik kabiliyetine sahip olabilme özellikleri ilk başta commodore 64 ile başlar. commadore 64 lerde çok daha farklı disket yöntemi olarak teyp kasedi kullanılırdı. *
daha sonrasında amiga 500 (toplam bellek kapasitesi sadece 512 kb id. ve 512 kb daha alırsanız maximum 1mbye kadar çıkarabiliyordunuz.), amigadan ayrı olarak; pc 286 ve 386, 486serisi ise pentiumdan çok daha öncedir. *
hasılı kullanmış olmak kadar avantajlı olmayan ayrıcalıklı bir durum içerir.