hipotiroid

entry24 galeri0
    24.
  1. Benim normalde tahlillerde hep normal çikan fakat heycanli gergin animda aldirdiğim tahlille düşük çikinca ve dr googlede araştirinca 3.5 attiğim şey.nasil oldu anlamadim ama yarin ayrintili bir muaneye girecem.
    0 ...
  2. 23.
  3. Acaba bende de mi var diye düşündüğüm.
    Sürekli halsizlik, normalden fazla saç dökülmesi bu şikayetler her daim bende var fakat cilt kuruluğu ve üşüme hali yok fazla.
    Hipertiroid kadar olmasa da yine de çok görülür ve tüm tiroid rahatsızlıkları gibi kadınlarda daha sık rastlanır.
    Düzenli bir ilaç takviyesiyle yarattığı sıkıntıların aşılması kolaydır.
    Ve de hipertiroidin zayıflamaya, hipotiroidin ise kilo fazlalığına neden olduğu biliniyor fakat benim gördüğüm kendisinde tiroid eksikliği olduğunu söyleyen iki kişi de gayet zayıftı.
    1 ...
  4. 22.
  5. yarın kontrolüne gideceğim hastalik. ilaçları kullaninca agresif, çekilmez birisi oluyorum; kullanmayinca da ölü gibi. işin garip tarafi da kilo almam gerekirken bir ayda üç kilo verip kırk alti kiloya düşmem.
    2 ...
  6. 21.
  7. Şimdiye kadar rutin tahlillerini sürekli yaptıran bir insan olarak aniden ortaya çıkması ile beni şaşırtan hastalık. 2 yıldır yorgunluk sikayetlerim oluyordu fakat doktora gittiğimde bir şey çıkmıyordu. Garip olan şey ise benim ani kilo kaybı sebebi ile doktora gittiğimde bu hastalığın çıkması. Normalde insanlar bu hastalıkta kilo alır ve veremez, bendeki bu tersliğe doktor da anlam veremedi. (bkz: levotiron) 25 mcg ile yola başladık. Günde yarim doz ve haftasonları içmiyorum. Bu kadar az doz vermesine de anlam veremedim orası da ayrı mesele. Kısa bir zaman sonra tekrar kontrolüm var, bakacağız artık.
    0 ...
  8. 20.
  9. lanet olası moden tıbbın sentetik hormonu basmaktan başka çare bulamadığı otoimmune (bağışıklık sisteminin vücuda saldırması) hastalık peki sebebi ne yok nasıl yok ya gerçi bir sivilcenin bile sebebi araştırılmaz bas roaccutane filan uğraşsın karaciğer. arada hiper e çevirir bu meret benimki bir kaç gündür artan nabızdan vs öyle gösteriyor bırakıp dereotu kürü yapacağım yapmadığım bir o kür kalmıştı bir de ejderha kulağı kürü sanırım, hayatımı mahvetti hayatımı neyse buraya güzel gelişmeler inşallah.
    3 ...
  10. 19.
  11. ilacı düzenli kullandığın sürece sıkıntı yaratmayan hastalıktır..
    4 ...
  12. 18.
  13. sahip olduğum hastalıklardan biridir. hepsi birbiriyle halay çeker hastalıklarımın zaten , bağlantıları var. formunuzu korumak için iki misli dikkat etmek ve egzersiz yapmak zorunda kalırsınız. çok çocuk yaştan beri hap kullanmaktayım , kuş tırnağı kadar hap , işe yarıyor hissi de vermiyor ki meret. inandırmıyor insanı ama kullanmayınca sürekli bir uykululuk hali , baygınlık , algıda güçlük olmuyor değil ya da bizi buna inandırdılar. haşimato denen hani bilmesen tsubasa gibi bir anime sanacağın türden benimki. annede varsa çocuklarda büyük bir olasılıkla oluyor , nodüllerim de var , oh oh , bunu da bilmedsen makarna gibi bir şey sanırsın hani nudıl mıdıl gibi şeyler çağrışır. ama gelgelim lezyon fizyon kendileri. açıklamaya gelirsek metabolizma yavaşlatan ya da dünyayı hızlandıran hormonal bir hastalıktır. bir tatlıkıs hastalığı olarak b12 eksikliğini beraberinde getirebilir. değilse de eli kulağındadır.
    4 ...
  14. 17.
  15. Tiroid bezinin az çalışmasından ötürü oluşan hastalık. Buram niye böyle ağrıyor,şuram niye böyle tekliyor dediğim her kötü etkinin ana etkeni olan illet.
    0 ...
  16. 16.
  17. Tiroid hormonunun az ya da hiç çalışmamasından kaynaklı oluşan rahatsızlıktır.
    Yorgun ve güçsüz bir beden, kilo vermede güçlük, sinirlilik, huzursuzluk gibi olumsuzluklar yaratır.
    Ömür boyu kullanmanız gereken, bir hapa sahip olusunuz.
    ilacı, her sabah aç karnına içmelisiniz ve en az yarım saat aç kalmalısınız.
    Düzenli ilaç kullanımından sonra, hayata döner, yeni doğmuş gibi olursunuz.
    4 ...
  18. 15.
  19. Vücudunda vuku bulan bireylerin lahananın her türlüsünden uzak durması gerekmete. Tirod bezişlerimizin az çalışmasıdır.
    0 ...
  20. 14.
  21. öldürmeyip süründüren. tinnitusa da sebep oldu bende. ömür boyu minicik bir hapı kullanmak zorunda bırakır.
    2 ...
  22. 13.
  23. Bende olduğunu düşündüğüm lanet hede.
    Tiroid bezinin az çalışmasından kaynaklı ve belirtilerinin cilt ve yüz kuruluğu, unutkanlık, hareketlerde ve sindirim sisteminde yavaşlama ,kilo almak ve verememe, saç ve tüylerde dökülmeler, nadirde olsa kulak çınlamaları gibi günlük hayatı zorlaştıran etkileri vardır.
    1 ...
  24. 12.
  25. boğazda ağrı yapar mı yapmaz mı merak konusu olan hastalık.
    0 ...
  26. 11.
  27. hemen hemen 2 senedir bende var olan hastalık. 1 sene bile olmadı hayatımda olan değişiklerin bundan kaynaklandığını öğreneli. illet bir hastalık bu resmen. insan yorgunluktan nasıl kırılıyor anlatamam. böyle her dakika yastığa kafamı gömüp şöyle bi güzel uyusam hayalleriyle yaşar olmuştum. 15dk uzanayım laflarım 3 saate uykuya eş geliyordu..
    metabolizmamın yavaşlaması sebebiyle 46kilodan 59.9'a * çıktım 2ay içersinde. stresten falan sandım böyle üzüntülü stresli olduğum bir vakitti o zamanlar ama o günler geçti bitti. o kadar diyet yaptım, haftalarca denizden çıkmadım yüzdüm durdum. akşamları yürüyüşe, koşuya çıktım. en sevdiğim şeylerden biri olan yemek yemekten vazgeçtim resmen... ama yok.... veremedim o kiloyu bir türlü. en fazla 56 olabildim. ki söz konusu benim bir de yani. normal bir insanın yediğinin iki katını yeyip kilo almayan bir yapım var. kilo verebilmem ne kadar kolay siz düşünün. bu illet yüzünden 1,5 sene kadar balık etli gezdim. neyseki bir gün tak etti doktora gittim. dedim ben halsizlikten ölüyorum. romatizmam var kendimi yaşlı hissediyorum. uykusuzluk çekiyorum. dinlenemiyorum. cildim pul pul dökülüyor resmen. normale oranla çok daha sinirli veya mutsuzum. kilo veremiyorum vs vs bütün şikayetlerimi anlattım. önce kan verip değerlerime bakmamı istedi. tsh değerim normal değerleri 2-3 olması gerekirken 7 falandı. bana baya yüksek göründü bu. doktor şu mucizevi ilaç levotiron'u - #22255530 verdi. bunu kullan, ömür boyu da kullanmaya devam et. metabolizman %100 çalışır olmadığından kilo alıyorsun. direncin düşük oluyor, halsizsin. birkaç hafta içersinde bunların düzelmeye başlaması gerekir dedi. gerçekten de şuan hemen hemen eski kiloma dönmüş durumdayım. uykusuzlukla savaşabiliyorum. gün içersinde o mallık derecesindeki uyuşukluğum yok. çok nadir oluyor o da gerçekten yorgunluktan kırıldığım vakitlerde.
    yani diyeceğim o ki; eğer şikayetiniz varsa gidip baktırın problem varsa tedaviye başlayın. tedavisi atlanmaması gereken bir hastalık. atlandığı takdirde öyle böyle değil süründürüyor insanı.
    8 ...
  28. 10.
  29. hipotiroid problemi yaşayan biri olarak söyleyebilirim ki tamamen ödemdir. bi şişer bi sönersiniz.
    2 ...
  30. 9.
  31. kalbin ağzına sıçan rahatsızlık. bir tek sen eksiktin. *
    2 ...
  32. 8.
  33. adına ödem koydum. hele hele mevsim gecişlerinde insanı insanlığından cıkaran hormon aksaklığı.
    0 ...
  34. 7.
  35. Tiroid bezi yetmezliğine ait şikayetler hastalığın şiddetine göre değişir. Bazen hiçbir şikayet yok iken bazı hastalarda çok şiddetli belirti ve şikayetler ortaya çıkar. Bazı belirtiler özellikle yaşlı kişilerde yaşlılığa bağlanır ve hastalık akla gelmez ise atlanır. Tiroid bezi az çalışan ve tiroid hormonları kanda azalan bir kişide şu belirtiler olabilir:
    • Kolay yorulma, yorgunluk, bitkinlik, enerji azlığı (yaygın)
    • Hatırlamada zorluk, unutkanlık, yavaş düşünme, konsantre olamama
    • Hareketlerde yavaşlık
    • Sabahleyin uyanmada zorluk, daha çok uyku isteği, gün içinde uyuklama
    • Üşüme veya kendini soğuk hissetme
    • Terlemenin azalması
    • Kuru, soğuk, kalın ve kaşınan bir deri
    • Sarı veya portakal renginde bir deri
    • Kuru, kaba ve kolay kırılan tırnaklar
    • Saç dökülmesi, saçlarda azalma, kaşlarda dökülme
    • iştah kaybı
    • Kilo alma ve kiloyu verememe
    • Horlama başlaması
    • Kas krampları ve eklemlerde ağrı oluşması
    • Kaslarda iğne batması hissi veya karıncalanma
    • Kabızlık olmaya başlaması
    • Göz etrafının ve göz altının şişmesi
    • El, ayak ve eklemlerde şişlik
    • Karpal tünel sendromu denilen el bileğinde sinir sıkışması ve ağrı
    • Adet kanamalarının daha fazla miktarda olması, adetlerde kramp olması ve adet öncesi dönemin kötü geçmesi
    • Bazı kadınlarda adet sıklığının azalması veya adetlerin kesilmesi
    • Depresyon gelişmesi ve hiçbir şeyle ilgilenmeme
    • Sesin kalınlaşması ve ses kısıklığı
    • işitmede azalma oluşması
    • Guatr oluşması (Hashimoto hastalarında olur)
    • Tiroid bezinin küçülmesi (tiroid bezi iltihaplarına veya Hashimotonun son evresine bağlı olarak)
    • Kalp hızının ve nabız sayısının azalması
    • Kan kolesterol düzeyinde artma
    • Gebe kalamama (kısırlık)
    • Libido (Cinsel istek) azlığı ve empotans
    • Reflekslerin yavaş olması
    • Kekemelik
    Yukarıda sıralanan şikayet ve belirtilerin hepsi tiroid yetmezliği olan bütün hastalarda olmadığı gibi bu şikayetlerin olması da o kişide mutlaka tiroid bezi yetmezliği olduğu anlamına gelmez. Bu şikayetlerin çoğu tiroid bezi yetmezliği olmayan kişilerde de olabilir. Bu nedenle de farkına varılmayabilir. Tiroid bezi yetmezliği olan birçok kişi kendisinde bu hastalığın olduğunu bilmeden şikayetlerine çare bulmak amacıyla Endokrinoloji uzmanı yerine başka doktorlara gider. Adet bozukluğu nedeniyle kadın-doğum uzmanına, depresyon nedeniyle psikolog veya psikiyatri doktoruna, kansızlık nedeniyle hematoloji uzmanına ve kas ağrıları nedeniyle fizik tedavi uzmanına giden çok hasta vardır. Bu uzmanlar tiroid bezi hastalığından şüphelenirlerse hipotiroidi hastalığı teşhis edilir, aksi durumda ise sadece şikayete yönelik tedavi yapılır ve hastalık düzelmez. Bazı hastalarda tiroid bezi yetmezliği yavaş olarak geliştiğinden farkına varılması zaman alabilir.
    6 ...
  36. 6.
  37. genelde otoimmun bir hastalık olan hashimoto tiroditinin bir sonucu olarak ortaya çıkan ve otoimmun diyabet türleri ile çok sık beraber görülen tiroid yetmezliği hastalığıdır..

    kadınlarda, erkeklere oranla 3 kat daha fazla görülür..genetik eğilim, iyot eksikliği, gıdalarla aşırı tuz tüketimi, sigara, hareketsizlik ve alkolizm risk faktörüdür hastalık için..

    rutin testler ile var olup olmadığını anlamak herzaman mümkün olmaz..bazen tsh,t3,t4 gibi tiroid hormon değerleri anlık olarak normal gözükebilir..o yüzden muhakkak anti-tpo ve anti-tg gibi tiroid otoantikorlarına bakılmalıdır..

    sıkı kontroller yapılmazsa, dikkat edilmezse ciddi kalp ve böbrek sorunları doğurabilir..empotans, alopesi, seksüel disfonksiyon, abdominal obezite, fiziksel eforda düşüş, alkol intoleransı da diğer bulgular arasındadır..

    ayrıca bu kişilerde geç başlangıçlı tip-1 diyabet ve lada diyabet gibi otoimmun diyabet türleri de sıkça görülür.. o yüzden hipotiroidi sorunu yaşayan kişilerde açlık şekeri,hba1c,ogtt testleri yapılarak ve anti-gad, iaa, ica gibi otoantikorlara bakılarak mevcut olan bir diyabetin yada yakın gelecekte ortaya çıkması muhtemel olan otoimmun bir diyabetin var olup olmadığı muhakkak taranmalıdır..
    0 ...
  38. 5.
  39. ciddi bi hastalıktır.insanların her yaptığı batar onların kafasını duvara sürtüp kıvılcım çıkartma isteği sürekli içinizdedir.
    6 ...
  40. 4.
  41. 3 ay boyunca her gün 3 veya 2 öğün yemekten biraz önce bir demet dereotu yemenin faydalı olduğu artık bilimsel bir gerçeklik olup tecrübeyle ve şiddetle tavsiye edilir. dereotunun tiroit bezinin çalışmasını nasıl düzene koyduğunu prof saraçoğlunun sitesinden okuyabilirsiniz. http://www.saracoglu.at/b...&kid=53&sirano=15
    3 ...
  42. 3.
  43. hipotiroidi hastalığı adet görememe, kilo alma, anormal sinirli olma, vücutta sürekli ödem olması şeklinde belirtileri olan bir hastalıktır. hipotiroidi hastaları genellikle polikistik over hastasıdırlar.
    2 ...
  44. 2.
  45. tiroidin az çalışması durumu, hastalığın ismi ise hipotiroidir. yemezsiniz kilo alırsınız, üşürsünüz, kendinizi kapısında bulduğunuz psikiyatr tarafaından endokrinolojiye sevk edilirsiniz.
    1 ...
  46. 1.
© 2025 uludağ sözlük