hiperaktivite ve dikkat eksikliği bozukluğu

entry6 galeri0
    1.
  1. adamın hayatını mahveden bir bozukluktur.

    Gerçl bu hastalığa bağlımıyım bilmiyorum. Zırt pırt hareket eden biri değilim ama tam anlamıyla dikkat eksikliği ve odaklanma sorunum var. Bir insan bir şey düşünürken başka milyon tane konuya nasıl geçiş yapar. Yada kitap okurken sıkıldığından sayfaları neden hemen bakıp geçer.

    Yardımcı olmak isteyenler varsa Öm atarsa sevinirim
    4 ...
  2. 2.
  3. bebeklikten itibaren başlayan, erken teşhis konulmazsa ömrünüzün sonuna kadar sizinle beraber gelen bir hastalık. anne karnında alınan ilaçlar, ailede sorunlar gibi bir sürü faktörle ortaya çıkabilir. her yaramaz çocuğa hiperaktif demek doğru bilinen yanlışlardandır. şahsen bu hastalığa da sahip olduğumdan şöyle açıklayabilirim:

    eğer çocuk kendine veya başkalarına, fiziksel veya ruhsal açıdan zarar verecek düzeyde hareketliyse; büyük ihtimalle hastalığa sahiptir.

    ve hastalık adıyla öyle bir tezat oluşturur ki:

    '' benim çocuğum çok dikkatli, öyle detaylar yakalıyor ki.. '' denilerek bu hastalığa asla sahip olmadığını düşünür ebeveynler.

    zaten bu çocuklar dikkatsiz değil, tam tersine aşırı dikkatli olmalarından kaynaklı olarak odak sorunu yaşarlar. çevrelerindeki her şeye karşı öyle dikkatlidirler ki, bir dersi dinlerken sadece ona odaklanamaz, bir kitap okurken sadece o kitaba odaklanamazlar.

    karakteristik özellik olarak da çabuk sıkılan tiplerdirler.

    şahsen taekwondo, güreş, kick boks, boks, yüzme, futbol, basketbol, tenis ve daha aklıma gelemeyecek kadar fazla sporu denedim. bunlardan çoğunda lisans bile aldım. ancak hiçbirinde tam olarak başarılı olamadım.

    çocuklukta hareketli, aşırı yaramaz olan tip büyüdükçe durgunlaşır ve hareketlilikte kafasının içinde artmaya başlar. işte bundan sonra asla bir daha anlaşılamaz, başarısızlıklar, depresyon vs.. gittikçe artar.

    ''aslında akıllı çocuk ama çalışmıyor'' tipi çocukların hepsi hiperaktif olmasa da, hiperaktiflerin çoğu böyledir denebilir.

    ben erken teşhis konusunda şanslı biriydim. çocukken götürüldüğüm doktor tarafından bir ilaç verildi. ancak o ilaç beni sürekli uyuttuğundan, ailem kullandırmayı bırakmış ve tedavi yarım kalmıştı.

    yıllar sonra üniversitede bir derste, hoca'nın bana bir soru sorması üzerine: hocam benim ingilizcem kötü olduğundan cevap veremeyeceğim dememle bir sorun olduğunu anladım. ( hoca soruyu dibimde, gayet yüksek ve anlaşılır bir sesle, türkçe olarak sormuş ancak ben anlayamadığımdan '' herhalde ingilizce sordu'' diye düşünüp böyle cevap vermiştim)

    yeni yeni düzelmeler oldu ama bu ilacın da ciddi yan etkilerini gördüm. bipolar 2 bozukluğu için ayrı ilaçlar da kullandığımdan hangi ilaçlar yan etki ediyor kestiremiyorum tam olarak tabii ki.

    ama lise ve çocukluk dönemime dair hiçbir şey hatırlamıyorum. ne bir yüz ne bir isim. ( görüşüyor olduğum isimler müstesna)

    bazen babamın adını bile unuttuğum olur.

    aman ciddiye alın. üzmeyin kendinizi sonra.
    3 ...
  4. 3.
  5. Bende bulunan bozukluklardır. Küçükken rahatsız edici olsa da büyüdükçe azalıyor. Şimdi beni biraz dalgın ve enerjik olarak tanımlayabilirsiniz. Ama hiperaktif ya da dikkat eksikliği olan biri olarak değil.
    0 ...
  6. 4.
  7. Muzdarip olduğum konudur, bende hiperaktivite yok sadece dikkat bozukluğu var . Bu şekilde de görülebiliyormus. Hayat kalitesini çok etkileyen bir şey.
    Çare ritalin olabiliyor kısa süreliğine de olsa .
    (bkz: ritalin)
    0 ...
  8. 5.
  9. Sanırım iş arkadaşımın böyle bir sorunu var. Çok konuşuyor, çabuk sinirleniyor, dikkati dağınık ve odaklanma sorunu yaşıyor. Öfke mutluluk ve üzüntü gibi duyguları uçlarda yaşıyor. Tahamül etmesi zor biri ama bir o kadarda iyi biri.
    0 ...
  10. 6.
  11. küçükken aktif, hareketli, huzursuz bir çocuktum şu an daha hareketsiz ve durgunum. bebekken huzursuzmuşum, çok ağlar, annemi fazla yorarmışım. yürümeye başladıktan sonra da huzursuz bir çocuk idim. bahçede dolaşmayı severdim. bizim eve kimsenin gelmesini istemez, annemden başkasının yanında durmaz, götürüldüğüm evlerde çok huzursuz olur evi yadırgar aileme rahat vermezdim.
    böyle bir çocuk olunca ana sınıfına uyum sağlayamamıştım. kapalı bir alanda saatlerce tutulmak içimi daraltıyordu, çıkmak istiyordum. beni pedagoga götürmüşler, hatırlamıyorum. doktor "pedogojik bir rahatsızlığı yok, araştırıcı sorgulayıcı bir çocuk, avrupanın aradığı tarzda bir çocuk, * bir mekanda zorla tutulmaktan sıkıldığı için uyum sağlayamıyor" demiş hakkımda.
    bendeki anormallik ve uyum sağlayamama 2. sınıfa falan gelince tamamen düzeldi.

    ama çocukken nasıl aktif ve hareketliysem şu an tersiyim. ama kendimi bildim bileli dikkatsiz ve dalgınımdır, direksiyon eğitimi almak için bu eksikliğimi tedavi ettirmem gerekli görünüyor.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük