hiperaktivite

entry15 galeri0
    1.
  1. Attention Deficit Hyperactivity Disorder(adhd). aşırı hareket, odaklanma sorunu, yerli yersiz öfke semptomlarıyla teşhis edilen psikolojik rahatsızlık. sonuç hesabı yapılmadan gerçekleştirilen eylemler, giderilemeyen huzursuluk, dikkat bozukluğu rahatsızlığın kronik temel sorunlarıdır.

    elbette bunda da neden mineral eksikliği. uykusuzluk için b, c, d vitaminleri öneriyoruz, rezene de iyi olur ve basur için sabun yiyin diyoruz. içinde k vitamini var kakanın k'sı. bu haliyle çok manidar bir reçete oldu.
    1 ...
  2. 2.
  3. Dikkati tek bir noktaya odaklayamama ve organize olamama sorunudur.

    ayrıntılı bilgi için:
    http://www.hiperaktivite.net/
    0 ...
  4. 3.
  5. insanın doğru düzgün ders çalışamasına neden olan hastalık. insan dikkatini toplayamaz, içinden geleni hemen yapar, başladığı işi hemen bırıkr.
    0 ...
  6. 4.
  7. kişilik bozukluğudur. insanlar dahil bir çok şey bir anda rahatsızlık vermeye başlayabilir. bu tipler aşırıya yönelirler.
    0 ...
  8. 5.
  9. hiperaktivite 3 ayrı grupta incelenebilir: hiperaktivite, dikkat eksikliği, dürtüsellik.
    hiperaktivite sorunu olan kişi aşırı hareketlidir. bitmek bilmeyen bir enerjisi vardır. bir şeye uzun süre yoğunlaşamazlar. ders çalışma konusunda başarısız olurlar.
    dikkat eksikliği olan kişide eğitim hayatının başlamasıyla sorun belirgin hale gelir. okul öncesinde de her şeyden çabuk sıkılırlar. birisi bir şey söylerken dinlemiyormuş gibi gözükürler. bir komutu birkaç defa söyledikten sonra anlarlar. genellikle dağınıktırlar. kitap okumaktan hoşlanmazlar.
    dürtüsellik sorunu olan kişide sabırsızlık belirgin özelliktir. sıkılgandır. çocukların uyumunu bozan en ciddi belirti kümesi impulsivite yani dürtüselliktir. fevri davranışları ilk habercisidir. olaylara aşırı tepki vermeleri, fiil ve sözle arkadaşlarını rahatsız etmeleri nedeniyle toplumda istenmeyen kişi ilan edilirler.
    unutulmaması gereken şudur: her çocuk hareketlidir, yaramaz olabilir fakat bu hareketlilik ve yaramazlık hiperaktivite ile karıştırılmamalıdır.
    1 ...
  10. 6.
  11. özünde dahi potansiyeli taşıyan çocuklara konulan erken teşhistir. sırf onlar için geliştirmiş bir teşhis ve " kontrol altında tutma ! " yöntemidir. tedavi yöntemi yoktur, gereğide yoktur.

    5 yaşımda gitmiştim ilk kez bu tedaviye katılmak için çukurova üniversitesi çocuk psikiyatrisi bölümüne..
    yaşıtlarım ve ilk kez tedaviye gelenlerle beraber beni bir teste aldılar, şekiller, rakamlar, harfler ve sorulardan oluşan bir teste tabii tuttuluar. sonradan öğrendiğim kadarıyla bu iş iq testi'imiş. 5 yaşında iken 160'dı, şaşırmadım... mütercim tercümanlık okuyorum lan, dağılın.

    3 ayda bir düzenli tetkiklere katılır dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu teşhisine sahip çocuklar. ailesiyle ayrı, çocukla ayrı görüşülür. verilen 2 veya 3 ayrı ifadeye göre doktor ilacın dozunda bir karar kılar. ilk ilaç yarım doz ritalin'dir. 4 saat etkili olan bu ilaç, zamanında atlar için doping ilacı olarak kullanılmış olup. beyne karşı uyarıcı bir etki görmektedir. dikkati toplar, çocuğun taşkın ve hırçın hareketlerini sıfıra çeker ve olduğu yerde put gibi sabit tutar. çocuğa okula gitmeden önce anne tarafından verilir ve çocuk okula android modunda gider. dinlediği dersin tek kelimesini kaçırmaz, dinlediği her şeyi anlar, ezberler ve unutmaz. (kendimden biliyorum.)

    ilk yarım doz ritaline tedavisinden 2 yıl sonra çocuk sabit doza bağışıklık sağladığı için doz 1 ( bir ) olarak tek hap, tam doza çıkartılır. 1 yıl sonra ise bir buçuk doz olur.
    beşinci yılda ise, concerta adı verilen, kırmızı reçete olmadığı takdirde milyarları dökseniz dahi alamayacağınız ithal bir ilaçla tedavi edilirsiniz.
    12 saat etkilidir, 12 saat boyunca acıkmaz, susamaz, yorulmazsınız. sadece gözlemler, öğrenir ve ezberlersiniz. 12 saat aralıksız kayıt yapan bir kamerasınızdır.
    en azından benim üzerimdeki etkisi buydu. aynı biyolojiye sahipseniz, aşırı kilo kaybı, felsefik düşünceler, gram ders çalışmadığınz halde lise ve üniversite sınavında " oha " puanları. çekeceksiniz. emin olun.

    18. yaş gününüze girdiğinizde ise, sizi çocuk psikiyatriden alıp, yetişkinlerle aynı kulvarda tedaviye sokacaklardır ki, lütfen sigortanızı yenileyin.
    aksı takdirde 185. iq'lu bir hiperaktif olarak çocuk psikiyatriden emekli olursunuz. sigortanız yoksa, babanız holding sahibi olmadığı sürece o tedaviyi kimse karşılayamaz.
    3 ...
  12. 7.
  13. 8.
  14. Belirli kişilerde olan pozitif enerjiye sahip hareketli ve sürekli bir şeyler yapma isteği. Genellikle halk diliyle şeytanlık diyoruz biz buna. fiziksel olarakta formda olan kişiler.
    0 ...
  15. 9.
  16. en fazla çocuklarda görünen hastalık. tabii ülkemizde çocuğun yaramaz olmasını hiperaktif o ablası cümlelesinden anlayabilirsiniz.
    0 ...
  17. 10.
  18. ders dinlerken kişinin kendini bir anda sözlükte bulmasına neden olan hede.
    1 ...
  19. 11.
  20. okuldan kacip sozluge girmeye neden olan hastaliktir. bende obsesiflikle karisik olarak bulunmaktadir.
    1 ...
  21. 12.
  22. Bu yaşıma gelmeme rağmen halen bende bulunan kişilik bozukluğudur kesinlikle oturamam içim içimi yer okulda ders sırasında sürekli ayakta gezerim başta hocalar çok yadırgıyordu fakat artık izin veriyorlar ritim tutmadan ya da ellerimi kollarımı hareket ettiremeden duramam sürekli kafamın meşgul olması lazım düşünmeden duramam o kadar ilaç kullanmama rağmen doktor tedavisi yok bu senin kişiliğin demişti.
    0 ...
  23. 13.
  24. 14.
  25. Sıpanızın götünde kurt var diyemediğimiz için çocuğunuzda hiperaktivite belirtileri var diyoruz.
    5 ...
  26. 15.
  27. 3 ...
© 2025 uludağ sözlük