içinde kast sistemini barındıran hinduizm ve budizm etkisinde kalmış gelişime karşı çok aşırı dirençli kültürdür. fakirlik kültürünün en iyi şekilde analiz edilebileceği kültür çeşididir. bu kültürü benimseyen hindu halkı kesinlikle hayatına sitem etmez ve kötülüklerden uzak durur çünkü reankarnasyona inanır ve eğer kötü bir yaşam sürerse budanın onu bir sonraki yaşamında cezalandıracağına yani daha berbat bir hayatla daha zor şartlar altında kalacağına inanır.
Her şeyiyle pisliğe dayanan bir kültürdür. GAnj nedhri denilen yerde, çamaşır yıkarlar, kutsal deyip banyo yaparlar, ölülerini yakıp küllerini atarlar. HEr tarafta kutsal saydıkları hayvanlar dolaşmaktadır, oratlığa sıçıp sıvarlar. Çocukları ile fareler aynı tastan süt içerler. Pislik içinde bir kültürdür kısaca.
binlerce tanrıları vardır , uzun yolculuklarda veya göçlerde tanrılarını yanına almak adına helvadan heykelciklerini yapar aç kalınca da bunları yerler .
çin kültürü ve uygarlığının tarih boyunca hem etkilediği hemde raakip olup çekiştiği çok eskilerden izler taşıyan köklü bir kültürler bütünüdür. Başka uygarlıklarıda etkilemiştir ama özgünlüğünü bu gün bile korumaktadır.
hindistan'da yaşayan bazı insanlar, 2-3 yaşlarındaki erkek çocuklarını, bağırışlarını ve ağlamalarını önemsemeden, yüksekten aşağıya fırlatıyorlar. bunu yapınca çocuğun talihli ve uğurlu olacağına inanıyorlar.