içindeki suyu lezzetli (kişiden kişiye değişir) meyve kısmı da yağlı ve besleyici olan bir meyve.
ancak meyve kısmını çok yerseniz içindeki yağ resmen bağırsakları çalıştırır, cırcır olursunuz. minik bir parça alıp kıtlaya kıtlaya yiyin ama çok yemeyin. ha yok ben ishal olmak isterim, çatır çatır sıçmak isterim, bana kimse karışamaz diyorsanız siz bilirsiniz.
Biraz açken kahve içecek olsam, midem burkulur ve ağzımda bir şey yiyene dek geçmeyen kötü tat kalır.
Kahvenin içine iri rendeli hindistancevizi ekleterek bu durumu aşabilirsiniz, hem de kahveye lezzet katıyor.
Ayrıca biraz iri parçalı rendesi, sütlacın üzerine de yakışıyor.
Bir çok saymakla bitmeyecek faydalarından başka,
yenilebilen,
icilebilen,
vücuda sürülebilen,
Saç a sürdüğünüzde kökten uca onarabilen mucize bir bitkidir.
Nerede yetiştiğinin önemi yoktur.
(bkz: coconot)
ceviz ağacıyla bir akrabalığı olmayan, en yağlı meyvedir. Çocukken bir kere yemiştim, kırana kadar akla karayı seçmiştik nasıl kırmıştık onu da hatırlamıyorum.
Öyle aman aman bir lezzeti yok ama suyu güzel.
Bir de kurusunun rendesi, sütlü tatlılara on numara yakışıyor.
ingilizce'de coconut (kokonat) diye özel adı varken, türkçe'de özel bir isim vermek yerine cevize benzeterek, hindistan civarında yetiştiği için "hindistan cevizi" denmiş tropik meyve.
Daha çok Hindistan ve o bölgede yetişen bu otantik meyvenin yüzlerce çeşidi vardır. Hindistan cevizinin dış görünüşü ve tadı yetiştiği toprağa göre değişir. Hindistan cevizinin dışı kısmı olgunlaştıkça kahverengine dönen yeşil renklidir. Hindistan cevizinin sert kabuğu altında beyaz yenilerbilir bir tabaka vardır ve bu beyaz tabakanın içerisinde de bir miktar su vardır. Hindistan cevizinin içerdiği su da aynı zamanda sağlık açısından birçok fayda sağlar, bu yüzden suyunu tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Hindistan cevizi tüketimi sağlık uzmanları tarafından her yaştan insana tavsiye edilmektedir ve gebelik döneminde de tüketilebilen besin maddelerinin arasında gösterilir.
Hindistan cevizi karbonhidratlar açısından zengindir çok etkili ve fazla miktarda doymamış yağlar içerir ve aynı şekilde tam bir lif deposudur. Bol miktarda protein içermektedir. Niasin, pantotenik asit, piridoksin, riboflavin, tiamin yanında, C, E ve K vitaminleri içermektedir. Sodyum ve potasyum açısından oldukça zengin olan hindistan cevizi, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, selenyum, çinko içermektedir. Özellikle manganez ve fosfor açısından oldukça zenginidir. Bunun dışında sağlık açısından birçok faydası olan bileşenler içermektedir.