bombanın mantığı hidrojen atomlarının birleşip helyum atomu oluşturmasıdır. bunu yaparken inanılmaz bir enerji açığa çıkar ve çevredeki her şeyi toz bulutuna çevirir. bu bombayı kullanmak istiyorsanız 2-3 fisyon bombanızın olması lazım çünkü bu helyum oluşma olayı da inanılmaz enerji gerektiren bir şeydir. bu arkadaşın güzel yanı patladıktan sonra etrafa radyoaktif materyal saçmıyor ve böylece dümdüz olmuş yerde savaş sonrası organik domates yetiştirebilirsiniz.
kendi imkanlarınızla bulabilceğiniz üç beş hidrojencik molekülü ile sinek ilacındaki gazları harmanlayarak benzerini yapabilisiniz bile. abartılmış balon bi bombadır.
kullanıldığı yerde mikro boyutta bir güneş yaratmaktır. radyoaktif serpinti etkisi atom bombasına kıyasla daha azdır. bu açıdan daha temiz bir silah sayılmakla birlikte yıkıcı etkisi atom bombasına kıyasla muazzam derecede fazladır.
Çok tehlikelidir. Var bende, nereye atsam nerde patlatsam diye düşünmekteyim.
Edit: al işte, neden eksiledin şimdi. Sende yok diye mi kıskandın acaba. Allah allah 2 dakika saçmalamaya bile izin yok adam hazırda, entry geldiği an pat eksi. Okudu mu acaba entry mi.
Ulan ne bombaymış biri der dünyayı yok eder, ateş topuna çevirir der, biri der asya kıtasını yok eder, biri de der ki marmara bölgesini yok eder. Aslında yok ettiğiyse bir ada imiş.
Bombanın aktif hale gelebilmesi için yüksek termo nükleer sıcaklığa ihtiyacı vardır . O yüzden atılacağı yere önceden nükleer bomba atılır sonrasında Hidrojen bombası devreye girer .
bir çeşit termonükleer bomba.
içinde ısıyı belli bir düzeye çıkarmak için belli şekil ve ebatlarda atom bombası bulunur. atıldığında önce atom bombası patlar , hidrojen bombasının patlaması için gereken ısı oluşur hidrojen patlar.
1 hidrojen bombası 1000-3000 arası atom bombasına eşit olabilir. atom bombası hidrojen bombasının yanında bir nevi çerez yani.
kuzey korenin bugün test ettigini söylediği atom bombasından kat ve kat fazlası korkunçluğa sahip bombadır. bir nevi güç göstergesi olarak sunulmuştur.
Nukleer bombadan 1000 kat daha etkili olan, radyasyon yaymayan ama nukleer fuzyon olmadan uygun sartlar olusmayan bomba turudur.
Hidrojenin helyuma donustugu fuzyondur. Gunesimizin de yakitidir.
Hidrojen bombası veya füzyon bombası, kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah. Hidrojen bombasının yüksek boyutlardaki patlama gücü, hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkimeden doğar. Bir başka deyişle, hidrojen bombasının patlaması bir çekirdek kaynaşması ya da birleşmesidir.
HiDROJEN BOMBASI TARiHi
ABD, 1952'de atom bombasından çok daha etkili ve yıkıcı bir silah olan hidrojen bombasını geliştirdi. ilk hidrojen bombası 1954 yılında Büyük Okyanus’taki Marshall Adaları’na atılarak ABD tarafından denenmiştir. Atılan bomba Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının yaklaşık 1.000 katı gücündedir. Sovyetler 30 Ekim 1961 tarihinde, saatler Greenwich saati ile 8:30'u gösterirken Novaya Zemlya'da Tsar Bomba lakaplı 57 megatonluk bir hidrojen bombası denemesinde bulunmuştur. Bu bomba Hiroşima'ya atılan atom bombasından yaklaşık 3.800 kat daha güçlüdür. Oluşturduğu alev topu 965 km (599.624 mil) öteden gözlenebilmiştir.
Peki dünyanın tepkisini çeken hidrojen bombasının atom bombasıyla ne gibi farkları var?
Hidrojen bombası veya füzyon bombası kaynaklarda kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah olarak geçiyor.
Hidrojen bombasının çok yüksek patlama gücü, hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkimeden doğuyor.
Yani hidrojen bombasının patlaması bir çekirdek kaynaşması ya da birleşmesi olarak anlaşılabilir. Buna fizikte füzyon deniyor.
Atom bombası ise bir çekirdek bölünmesi, buna ise fizyon deniyor.
Nükleer fizyonda atom çekirdeği daha küçük iki element üretmek için bölünürken, çoğunlukla ortaya atomaltı parçacıkları ve enerji ortaya çıkarır.
ve kuzey kore 6.3 şiddetinde bir orgazmla bunu denemiş.
japonyada gördüm gördüm denedi!
demiştir.