Üretimi asagidaki reaksiyonda oldugu gibi gerceklesir.
CaF2 H2SO4 -> 2 HF + CaSO4
HF + H2O -> F + H3O
hidroflorik asit diger halojen icerikli asitlere göre daha zayif bir asittir. mesela; altin ve platine zarar verememektedir.
tantal, gümüs, kursun ve bakirda sadece hafif tahrisler gözlenmektedir. bu asit kuvars camlari cözebilen tek asittir. bu yüzden cam siselerde saklanmazlar.
hidroflorik asit; agir bir zehirdir (dokunarak vücuda dagilabilir). dokunuldugunda, dis deride yaralanma gözükmemesine ragmen, deri alti ve hatta kemigi bile tahris edebilir. kalsiyumglukonat cözeltisi sayesinde az da olsa daha fazla tahris engellenmeye calisilabilinir.
%40´lik bir hidroflorik asite dokunmak genelde zehirlenme sonucu ölüm ile sonuclanmaktadir. yaranlamanin agrilari yaklasik 1-2 saat sonra ortaya cikmaktadir. bu süre icerisinde vücudun sinirlerini, dokularini tahris etmis olup, kana karistigi icin de bütün vücuda yayilmaya devam edebilir. bu yüzden bu asit ile calisilirken, cesitli güvenlik önlemleri almak gerekmektedir. en kötü ihtimal ile amputasyon gerceklestirilir.
Hidrojen florür bileşiğinin sudaki çözeltisine verilen isimdir. Özellikle cam işleme sanayiinde kullanılır. Camı aşındırıcı etkisi olduğundan dolayı, cam şişelerde saklanamazlar. Berrak sıvı halinde olup, HF olarak tanımlanır.
Kullanımında oldukça dikkat edilmelidir. Solunması ciddi zehirlenmelere yol açarken, cilt ile teması, derin yanıklara sebebiyet verebilir.Susuz hidrojen florür ve hidroflorik asit ile yalnız çeker ocak içinde çalışılmalı, eldiven, ayrıca koruyucu gözlük veya yüz maskesi takılmalıdır. Hidroflorik asit yüksek oktanlı benzin yapımında da kullanılır. Ayrıca kullanım alanları arasında; aluminyum ve uranyum'un saflaştırılması, çamaşır ürünlerinde pas uzaklaştırılması, yağ endüstrisinde katalizör gibi konular da bulunmaktadır. Silikat bileşiklerini çözme yeteneği nedeniyle, sık sık kaya örneklerini eritmek amacıyla mineral ve kaya analiz prosesi sırasında kullanılır. *