karizmatik bir duruşu olduğundan çocukken kişinin bilinç altına sızar ve bir gün bir bakmışsınız siz de hesap yaparken o işareti yapıyorsunuz. yanınızdaki kız o hareketin ihtişamına kapılmış, sallanan adeleli sağ kolunuza bakıyor. erkeğim diyor, hesabı o ödeyecek.aslında öyle düşünmüyor ben kafamdan salladım nerden bilim kadın nası hisseder.hiç olmadım,bilemem. ama bu hareketi yaparken dikkatli de olmak lazım. garson zannedip kıllı bıyıklı bir adama yaptığınızda kötü sonuçlar doğurabilecek hareket.
- svisssleee svissslleee!! (hesap isteme hareketi yaparak el sallama efekti)
+ ne el kol hareketi yapiysün la goduuuumm!!
öğrencilikten kurtulduğum bir günde hesapları ben ödeyeceğim zaman büyük bir şevkle ve karizmayla yapacağım hede zira alman usulünün hiç karizması yok lan.
yemek yenilen yerde son noktayı koymaktır. o an o kadar önemlidir ki tek bir harekette işi bitirebilmelidir insan. ama önce şunu insan adıymış gibi bilmedir; bir garson sizin o'na ihtiyacınız olmadığı anda sizinle ilgilenen kişidir onun için gereksiz atraksiyonlara girilmemelidir o sizi gördüğü vakit yapmacık bir tebessüm ile baş eğmek kafidir.
Kendimin de yaptığım hareket ve hareketler silsilesi.
Bir başka versiyon, masada bir şey bitmiştir (meze, salata ya da kül tablası yoktur vs.) yandan geçen garsona hafifçe seslenerek, iki elin baş-işaret parmakları aç-kapa parantez işeriti gibi ovalimsi bir şekil yaparak gerekli durumu anlatmak (anladın sen onu), ve istemsiz yapılıyor bu hareketler cidden sanki DNA'larımıza işlenmiş gibi. Aynı çay isterken ki örnekte olduğu gibi, önce çay karıştırma işaretine müteakip kaç adet istenecekse havaya o kadar parmak göstermek gibi.
Beni pek farketmiyorlar, genelde garson yakınımdaki masalardan birine gelene kadar bekliyorum, bu arada etrafı inceleyip alan taraması yapıyorum. Çünkü biliyorum ki o evrensel hareketi yapmaya çalıştığım an ortaya bambaşka şeyler çıkar, saçmalarım. O yüzden garson bey yaklaşana kadar sakin ve defansif tavrımı koruyor, garson geldiğinde ise "bakabilir misiniz" diyip hesabı istiyorum.