toplumun erkeklere biçtiği rolün sonucudur."alışveriş dönüşü poşetleri erkeğin taşıması" ve "evdeki ağır ve zor işleri erkeklerin yapması"* gibi farklı versiyonlarıda mevcuttur.
öğrencilik kapsamında herkesin aynı garibanlığı tattığı dönemde yapılmaya kalkılırsa sinirlerimi hoplatan eylemdir. ya etimiz budumuz ortada hepimizin boşversene. kızların da oluyo cebinde parası. hem yediğini içtiğini ödemek de koymaz insana hani kimse demez vay kazma hesabı da bize ödetti falan. ha çalışıyosan baba gibi kendi paranı kazanıyosan içinden geldiği gibi kimse sana engel olmaz bebek, öde ödeyebildiğin kadar.
sinir bozucudur. neden bunu kendilerine görev edinmişlerdir anlamam. hesap ödenecegi zaman gerilmeme sebebiyet veren durumdur ayrıca.
(bkz: ben ödicem lan)
ilk başlarda, hesabı erkek öder, bahşişi kadın verir. uzun süreli ilişkiniz varsa, para konularını konuşmada rahatladıysanız artık, kadının ödemesi olabilir.
ama, bu durumda da, garson sizi ayıplar gibi bakar. o yüzden, kadın parayı, çaktırmadan erkeğe verir. yine parayı, erkek öder.
kızın elini cebine attığı görülmemişse bir süre sonra can sıkıcı olmaya başlayan durumdur.bizde insanız efendim züğürt olduğumuz fakat söylemeye utandığımız durumlarımızda olmuştur.
x-aşkım bu sefer ben ödiyim nolur?
y-aa olur mu öyle şey canım bi erkeğin yanında kız hiç hesap öder mi?(nezaketten ölcek çocuk)
x-tamam ozaman sen öde.
y-tamam ben ödim.(içinden söverek)
böyle gelmiş böyle gidecek olan bir durumdur.
artist olan beylerimiz vardır , biz ödeyelim demeyi küfür sayarlar hatta öyle bir bakış atarlarki bizde yıllar yılı kadının hesap ödemesini abes olarak karşılarız.
bizi böyle siz alıştırdınız. boşuna ağlamayın .
kesinlikle gereksizdir, kadın-erkek eşitliği, kadınların çalışma hakkı falan gibi şeylere tamamen terstir, neden iki kişi yenen yemeğin parasını sırf erkek olduğu için o ödemelidir? saçmadır.
erkeğe hesap ödetmek ilk önce kadınla erkek eşit diye haykıran kadınların yaptığı şeydir.. peki eşitlik bunun neresinde?kadınla erkek eşit diye bağırınıyosan o zaman otobüste sana erkek yer verdiğinde 'hayır lütfen oturmaya devam et, biz eşitiz' demeyi de bileceksin!
hesabı kız arkadaşıma ödetirim.* Çünkü bir kuruş para taşımam.* maaşımı aldığım zaman gerekli fatura* ve harcamaları yaptıktan sonra kendime sigara parasını ayırır ve sevgilime veririm. çoğu zaman birlikte olduğumuzdan bir yerde yiyip içtikten sonra kendisinden para isterim ve ödemeyi öle gerçekleştiririm. He o para bitmiyor mu bitiyor. Bitincede sevgilim gerekeni yapar. Ama bilirim ki para bende olsa su gibi akıp gidecek. Bu konuda bayanlar biraz daha tutumlu. Konuyla alakalımı ? galiba hayır. ama yazdım.
bu durumdan memnun olamayan bayanlar da vardır. örneğin; bu hesabı ödedin. ben de sana birseyler ısmarlamak istiyorum.
zaten bunu yapmassa kendini kötü hisseder. yani bazıları.
gereksiz bir durumdur ve kızları da strese sokan durumdur. ilk buluşmada bonkörlük göstergesi ve jest olarak erkek hesabı ödeyebilir fakat sürekli böyle olması kızı da rahatsız eder. ben erkek olsam ve sevgilim elini hiç cebine götürmese kızın benden faydalandığını düşünebilirim açıkçası. alman usulü en iyisidir.
sürekli hale geldiğinde ilişkide sıkıntılar yaratacak hadise. şimdi erkekler de bilemiyor ki canım ben bir kere bu kıza hesap ödetsem hakkımda ne düşünür diye, hababam ödüyorlar. kızların bu konularda daha açık sözlü olmalarını temenni ediyoruz.
arada bi nezaketen, içinden gelerek böyle bi şey olabilir. ama her seferinde ödeme gibi bi zorunluluğu yoktur. bi süre sonra erkeği maddi yönden kullanma olarak felan düşünülebilir bu durum.
ikisi de çalıştığı halde akşam eve gelince yemeği pişirenin yine kadın olması durumuyla aynıdır.
eski yaşam biçimlerinden süregelen alışkanlıklardır bunlar.
eskiden erkekler çalışır kadın çalışmazdı, böyle olunca erkek hesabı öder kadın da yemek yapardı.
hala kadın erkek kimliğinin korunduğunun göstergesidir. erkek kendini böyle güçlü hisseder bu sayede, kadın da erkeğin kanadının altında olduğunu...
şimdiki para göz gençlere ağır gelen durumlardan biridir erkeklerin hesap ödemesi...