bugün birçok alman ve avrupalı sanatçının eserlerini görebilmemizi sağlayan psikopattır. bir sanat sevdalısı olması, nazilerin bauhaus yıkım döneminde parçalanan ve yok edilecek olan eserlerden birçoğunu kaçırıp mağarasında saklaması sayesinde birçok eseri kurtarmıştır.
sanat sahteciliği ile alakalı bu abinin avrupa piyasasında rolü vardır. birçok sahtekar yaptığı eserleri bunun mağarasından çıktı diye kakalamıştır.
Yargılama esnasında kendisini öldürebilmesi için ona ilgi duyan bir hayranının günahını alarak gitmiştir. Rahatı için Gardiyanlara ve hayranlarına oldukça pahalı ganimetler bırakmış. Yine bayan bir hayranının verdiği siyanür hapı ile intihar etmiş.
Düşünce yapısı çok pratik ve akıllı bir adammış denilene göre lakin kullandığı uyuşturucu maddeler sebebi ile öngörüsü ve savaş yetenekleri azalmış. Hitlerin kıskacına girince de puştluk yapmış.
hem görünüş hem de karakter olarak joseph broz tito'ya fazla benzettiğim kişi. ikisi de inanılmaz klas adamlar; giyimleriyle, zevkleriyle ve tavırlarıyla.
goring iktidarın ilk yıllarında hitler'e en yakın kişilerden biriydi. hava kuvvetleri ondan sorulurdu. savaş başladığında da göring yanlış hatırlamıyorsam polonya'yı idare etmesi için görevlendirildi. fakat bu onun sonu oldu. sefaya ve şatafata kendini kaptırdı. şatosundan çıkmaz oldu. alkol ve pahalı zevklere verdi kendisini. 1942 gibi hava üstünlüğü de ingiltere'ye kaybedilince tam anlamıyla gözden düşen bir nazi şefi oldu.
savaşın kaybedileceğinden emin olunca hitlere ihanet eden, nürnberg mahkemelerinde yargılanıp idam cezası alan ancak ceza uygulanmadan intihar eden şişko.
nürnberg'te yargılanan en yüksek rütbeli kişidir ayrıca.
Bir insanın öldürme ve yok etme dürtüleriyle hareket ettiğinin en büyük göstergesi. Çok ironik savunma mekanizmaları kullanır kendisi. Öldüresiye çalıştırdığı esirlerin özgürlük için çalıştıklarını belirtir. Onları çalıştırarak iyilik yaptığını düşünür.Ayrıca insanoğlunun ''dünyadaki her şey bizim için yaratıldı'' saçmalığının ''dünyadaki her şey almanlar için yaratıldı'' mikrosuna indirgeyerek yaptığı savunma mekanizmasıyla aslında nasıl iç huzursuzluk çektiği anlaşılmaktadır.
Böyle güzel bir fotonun öyle canavar bir adam tarafından çektirilmesi ironik. Hitler’in de yağlı boya tabloları, sevdiği bir kadın ve güzel bir köpeği vardı gerçi. Ama 50 milyon insanın ölümüne sebep oldu… insanlara şaşıyorum. Onca güzel duygu, his, kabiliyetle beraber onca kötülüğü nasıl bir arada barındırabildiğimize şaşırıyorum.
1.dünya savaşında savaş pilotluğu yapmış almanya hava kuvvetleri komutanı.stalingrad da lutwaffle ın destek vereceğini söyleymiştir fakat destek göndermemiştir.
adolf hitler in en sadık adamlarından biri olup ölümüne dek nazi davasına bağlı kalmakla birlikte, naziler için çöküşün başlangıcı olan stalingrad hezimetinde de en büyük pay sahiplerinden biridir. zira kızıl ordu tarafından kuşatılan alman birliklerinin tüm ikmal kanalları kesilmişti, yapılabilecek tek şey büyük bir yarma harekatı sonrasında birliklerin geri çekilmesiyd. Fakat goring hitler i luftwaffe yi kullanarak çemberde kalan alman birliklerine havadan yardım yapılabileceğine ikna etti ve bu hiç doğru değildi.
''ruhr' a tek bir bomba dahi düşerse benim adım da hermann goring değildir. o zaman bana meier deyin '' diyerek ne kadar taşaklı olduğunu göstermiştir. ayrıca feld mareşaldır.
II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nın Alman Hava Kuvvetleri komutanı, 1943'e kadar polis ve ekonomi bakanlığını yaptı ve aynı zamanda Reichsmarschall (Devlet Mareşali) rütbesine sahipti.
hitler'in önde gelen ekibinin arasında yer alan bir komutan. 1. dünya savaşı'nda pilot olarak savaşmıştır. resimlerinden görüldüğü kadarıyla şişman bir adammış. hitler'e çok bağlı olduğu anlaşılmaktadır. hitler'in savaş suçlarının önde gelen ortaklarındandır. intihar ederek ölmüştür.
hitler in en delikanlı komutanlarından birisidir. çünkü (bkz: nurnberg mahkemeleri)sırasında tüm suçlamaları kabul etmiştir. ancak almanya nın yenilmesinin en büyük ikinci sorumlusudur. zaten kendiside kabul etmiştir.luftwaffe nin başında başka biri olsaydı bugünkü dünya nasıl bir yer olurdu merak içindeyim.
" ne tankı ne tüfeği, ne gerek canım führerim. sallarız kafalarına iki üç bomba bitiririz işlerini" diyerek hitleri kafalayan,
1893-1946 havacılık bakanı ve savaş ekonomisinin sorumlusudur.