kendine göre haklı olmak eylemi her ne kadar incelenmiş olsa da ayrı bir ana başlık altında değerlendirilecek bu tespit, insanoğlunun çelişkisinin, çekişmesinin ana nedenidir. gerçi tek başına yeterli değildir ve yan unsurlarla beslenmesi gerekir. her nasıl insan, taamı yanlış alırsa hasta olur, iyi alırsa fişek gibi, aynı hesap. bu tespiti iyi beslemek gerekir. öncelikle malzeme listesini verelim;
karışım : bilgi, tefekkür ile birlikte karıştırılır. üstüne insan sevgisi ilave edilir, tekrar karıştırılır.
sosun hazırlanışı : iyi niyet ve önyargısızlık ayrı bir kapta ısıtılır, sürekli karıştırmak gereklidir, çok çabuk dibi tutar bunların. zira hammedeleri art niyet ve dogma sürekli olarak kıvamı bozmaya çalışır, kıvam tutmayacak gibi ise bir miktar tefekkür de buna ayırın, arada ekleyin. hammadeler uçup, fezaya karışana kadar karıştırın. kıvamı tutturabilirseniz eğer, mavi renkli, hoş kokulu leziz bir sos olacaktır.
yemeğin yapılışı : sosu karışıma hafif hafif yedireceğiz bunu yaparken empati ekleyeceğiz. karışımın üstüne sosu dökerken hemen empatiyi boca edin, zaman kazanmak için zencefilin kokusundan yararlanın, dere otunun görüntüsünden, kesmez ise altın tozu ekleyerek gözlerini kamaştırın ikisininde.
not : bu işlem yaklaşık 20-30 sene sürmektedir, şifa sabırdadır, bulabilirseniz arada onları da bi şekil ilave edin.
sonuç: yemeğin hazmedilmesi ve bünyeye şifa sağlaması ise nereden bakılsa bir 10 sene alır. son uçta artık siz de kendinize göre haklısınız artık ama harbiden haklısınız. saygı duyarım, hörmet ederim.
yaşadığı, gördüğü olaylardan sonra insan beyninde yer etmiş olayların sonucu kendi doğrularının olmasıdır. kime göre neye göre haklılık herzaman tartışma konusudur.