Nedeni basit. Bilim yoluyla insanlara kolaylık sağlamak. Denilecek ki niye eski zamanlarda Meteoroloji yoktu? E eski zamanlarda trafik de yoktu. O zamanlar başka mucizeler vardı. Insanlar kıt düşünürse bilimi ilah olarak görürler lakin mantıklı düşünen bilimin bir araç olduğunu çok rahat görebilir.
aslında kıvırmadan söylersek yağmurun yağacağını allahtan baska kimse bilmez, hadis vardır güvenilir. günümüzde ise bu tabi gecersiz oldu.tabi biraz kıvırdılar %100 bilemezler onlar tahmin falan diye ama aslında hadislerde yağmurun yağmasının tahmin bile edilemeyecek kadar derin bir olay olduğundan bahsedilir. neyse işte.
Yavrum saat dakika saniye veren bir meteoroloji tahmini varmı? Seni öyle bir duruma koyarim ki şahit olarak getirilen her vasıfta olan bin kişi "fazla dayanamaz yakında ölür" der. Bunun adı tahmindir. Önüne iki kutu korum bunun hangisini seçeceğini bir Allah birde sen bilirsin. işte bilme budur ve buna derler.
tahmin ve bilmek inanılmaz farklıdır. sen yarın okuluna gidiceksin, çünkü işin o. bulut yarın buraya gelecek, çünkü rüzgarın yönü o. amaaaaa, sağa giden bulut yarın sola dönecektir çünkü "xczxcxzc " diyemez kimse.
yeri geldiği zaman 15 günlük hava raporlarını bir tık uzağa serebilen bu önemli ve bilim adamı yetiştirici bilimsel dalın gücüne olan inançla sorulan soru. tabi meteoroloji en yaygın ve standart insanların bile ilgilenebildiği merak edebildiği bir dal olduğu için örnek verilmiştir. daha bunun jeofizikten astrofiziğe , biyokimyadan diğer alanlara hep bir biliş ve önceden koyulan yargı vardır.