Allah değilde tanrı diye düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum. ve değil sözlükte gerçek hayatta bile din kavramını tartışıp da biryere varamadığımı bildiğimden ötürü susup yorum yapmamak en iyisi.
Bu insan aklını ve mantığını doğru yolda kullanmayı bilen insandır. Zaten kafasını kaldırıp çevreye bakan insan biraz olsun mantığa sahipse Allah'ın olduğunu anlar. Ateistlerin de bir çoğu bunun farkında, fakat şeytan vesvesesi ve en ulvî yaratık insan olmanın kibri onları inkara itmektedir. Akşamları kafamı kaldırıp gök yüzüne baktığımda "vay canına" diyebiliyorum. Bir yıldız (güneş) bir çekim alanı oluşturmuş ve etrafında gök taşları (gezegenler) bir yörüngeyi takip ederek çevrelemekte onu. Sadece bunu bile düşünmek yüce yaratıcının varlığına delalet eder.
bunlar olmasa zaten osrgulayabilecek bir insan da olmazdi... Bu essiz dengenin icinde spontane olarak cikip dengeyi sorgulayabilen kisileriz... Yani insanin marsta olusmasi ve "hmm bu ortam mukemmel degil, demekki tanri yok" demesi mumkun degildir...
Gectim onu, evrimin temel prensibi hayatta kalmaktir. Yani insanin yasadigi ortam insan icin dizayn edilmemistir, aksine insan dunya sartlarinda haytta kalabilmek icin evrimlesmistir; aksi zaten mumkun degildir, o zaman insan hayatta kalamazdi cunku...
Kisaca butun olasiliklari kapsayan bir delta dagilimidir... Sadece bir sonuc mumkundur... Bu uzden biz her seyi mukemmel algilariz.
eğer tanrı varsa ve mükemmel bir evren yarattıysa, 100metrelik bir yarış pisti düşünün. bir adam bu pisti 10 saniyede koşuyor. diğer adam geliyor 8 saniyede koşuyor. diğeri geliyor 7 saniyede koşuyor. biri daha geliyor o da 7 saniyede koşuyor hem de bu adam engelli. son adamın başarısı engelli olup 7 saniye gibi bir sürede koştuğu için diğerlerinden daha mükemmel olmaz mı, olur. o zaman bir şeyin mükemmel olması için olabildiğinde büyük bir engele sahip olması gerekir. en büyük engel de yok olmaktır. o zaman mükemmel evrenin yaratıcısı allahyoktur.
mükemmeli anlamayan insanın bilimi batılılar buldu diyerekten komik bir argümanla desteklediğidir. kimin bulduğu mühim değil bilimsel bilgiye maddece anlam yüklemek de zorunda değil herkes.
bir sürü gezegen var dünya sıradan
bir sürü hayvan var insan sıradan
bir sürü din var islam da yalan
gibi kıyasla ateist olanların dayandığı nokta hep sıradanlık üzerine kurulu. oysa kaos içinde düzen olur. maddeci kafalar her şeyi maddeye indirgediklerinden kıyasları da zayıf olur.
onca gezegen var ve dünyada insanoğlu farklı bir varlık. başka farklı varlık varsa bile onun yaratılmadığını kimse iddia edemez. ve yaratılış safha safha olur.
insan ruh üflenen bilinçli varlık olarak hayvandan ayrılır. insanın madde yönünü inkar eden zaten yok.
çamurdan yani su da barındıran topraktan yaratılışı başlamıştır insanın nereye çekersen çek.
bir sürü din var kısmı zaten dinin kavram olduğunu unutarak ortaya konulan bir çıkarım. hak bir tanedir ama sahte dinler nedeniyle bir kavram olarak bir şeyi belirtmek için din kavramı vardır.
sahte paranın varlığı gerçek parayı inkara neden olamaz.
mükemmelik değil en güzel yaratılış vardır.
ayırca felsefeye ilgi duyan platonun mümkün alemle ilgili derin düşüncelerine baksın. idealist biri olarak kafa yormuş baya. anlayan anlıyor da anlamayan baksın.
bu pozitivist kafalar ahlaktan da söz eder arada. doğa da ahlak yoktur. doğa kendi kendine işler. doğaya ahlak ve anlam veren insandır. nesnel bir ahlak karşısında tüm insanlar eşittir. bunlar kaypak ahlak tanımlamarıyla kendileriyle çelişirler. doğada olmayan iyi kötüyü bilimsel olarak şu iyi şu kötü noktasına kadar vardırırlar.
maddeci kafalar her zaman kendi içsel derinliğine inemeyen sığ insanlardır. kavramlardan ötelerde olan içlerindeki varoluşsal boşluk karşısında anlamsızlığa düşen maddeci hayatı anlamlandırmak için din düşmanlığını seçebiliyor. başka açıklaması yok.
bütün olup bitenler senin kalbinde ve kafanın içinde olup bitiyor. maddeye anlam veren de senin benim kafam. madde kafası değil. bizden önce neydi? dinazorlar vardı o zaman alem yok muydu?
vardı ama hayvani akıl seviyesinde vardı. sonra insana kelimeler öğretilip yeryüzüne halife tayininden sonra anlam yüklendi her şeye. insani akla davet ediyorum.