Sinan çetin'in yeni filmi olan Kağıt'ın fragmanında kullanılan, muhtemelen filmin afişlerinde de boy gösterecek olan ilginç ve güzel tespit. saçma sapan yasaların insan hayatını nasıl etkileyebileceği üzerine olacak olan film kasım ayında sinemalarda gösterime sunulacakmış. merakla bekliyoruz efendim.
--spoiler--
--bir sabah uyandınız ve birileri diyor ki size, sabah kahvaltısında zeytin yemek yasak. ne olurdu?
+sabah kahvaltısında zeytin yemeyiz
--yanlış, her yasak kendi isyancısını yaratır. zeytinseverler bir örgüt kurarlardı. üzerinde zeytin dalı amblemi olan bir bayrakları olurdu. zeytinlere özgürlük diye bir marşları olurdu belki. şimdi soruyorum size zeytinseverler ayaklanıp dağa çıksa, dağa çıkan mı suçlu, yoksa zeytini yasaklayanlar mı?
--spoiler-- http://www.kagit-film.com/kagit.html
Edit: Bahsi geçen cümle en saf dugularla irdelenmiştir. Olaya siyasi düşünceler sokulmamaıştır.
Not: Galatasaraylıyım
kağıt filmi giriş sahnelerinden bir replik. "...zeytini yasaklayan mı suçlu, dağa çıkan mı?"
her sinan çetin filmi gibi, beni rahatsız eden bir şeyler var. lakin asuman için bile izlenebilir bir film. objektif bakıldığında bazı mesajlar yerinde.
(bkz: kağıt) filminde duyduğum mükemmel bir söz. Her yasak bir isyancı doğurur. Özgürlüğü kısıtlayan her eylem elbet bir gün yok olur. Çünkü; insan doğası gereği yasaklara karşı çıkmıştır.
(bkz: Hz. Adem ve Hz. Havva'nın yediği elma)
Bu yüzden yasak koymak yerine akıllı bir şekilde zihni yönlendirmelisiniz. Aziz nesin'in kitapları en çok kitaplarına yasak geldikten sonra okundu mesela.