genellikle felsefeleri "kimse kimsenin kısmetini yiyemez"dir. ama "yemeyenin malını yerler" diye de bir vecize vardır onun bunla alakası nedir bilinmez.
zihnin yetmediği yere konabilen ve ardındaki tüm soruları anında yok edebilen ,insan beyninin fazla çalışmamasını yeğleyen sözcük.
bunu aşırı kullanan bireyler gerçekleri görmek istemeyecek kadar mideli insancıklardır.
doğu kültürüyle yetişmiş fakat kadercilik anlayışını biraz yanlış anlayıp bu şekilde bir hayat felsefesine oturtan kişilerdir. başlarına gelen herşeye boyun eğip yaşarlar ve başlarına ne gelirse kısmettir. fazlaca kaderci olan insanlardır. oysaki kader önlerine çıkan seçeneklerdir bu seçenekleri siz nasıl değerlendirirseniz önünüze bu seçimlerin doğurduğu sonuçlar çıkar. örneğin o anda çok sinirlendiniz. sizi sinirlendiren olayın karşınıza çıkması kaderdir. fakat sinirlendiğiniz anda o insana zarar vermek yada sinirinizin geçmesini beklemek size kalan bir seçimdir. eğer o insanı öldürüp bunun cezasını çekerseniz veya oturup sinirinizin geçmesini bekleyip bu olayı hallederseniz bu kısmet değil sizin seçimlerinizin sonucudur. bunları birbirinden ayırmak lazımdır, yani herşey kısmet değildir.