sanatçının muhalif olması gerektiği tatavasının eseridir.
sanatçının muhalif ya da yanlı olmasına gerek yoktur sanat yapsın yeter.
herkesin kişisel fikri olabilir ancak mesleki kimliklerinin arkasında siyasi fikrini açıklayıp kanaat önderiliği yapmak sanatçıyı bir kesime sempatik gösterirken diğer kesime itici gösterebilmektedir.
mesela geçen yıllarda akp ile yakınlaştığı için orhan gencebay'a çok ağır eleştiriler yapılmış hatta sanatçı olmadığını söyleyecek kadar seviye düşmüştür. aynı şekilde fazıl say'ın durumu ortada. böyle şeylere gerek yok.
ayrıca nerede bir karışıklık var orada kesinkes yer alan ünlülerin de bulunduğu listedir. bunların verdiği mesajlar hep insanları sokağa çıkmaya kışkırtan söylemlerdir. sesini yükselt, daha ne duruyosun, hadi hadi falan.
şüphesiz bu isimlerden biri de harun tekin'dir. bu zat, müzikle ilgili konuşması için çağrıldığı bir eğitim kurumda dahi, öğrencilere, bu ülkeyi terk edin, bu ülkede yaşanmaz gibilerinden siyasi mesajlar verecek kadar kafayı mevcut hükümetle bozmuş biridir. bunun gibi bir çok isim var. bu ülkeden memnun değiller, ama ne hikmetse kalkıp bir yere gittikleri de yok.
oradan buradan aşırma şeylerle sanat yaptığını sanan tipler, mümkünse ülkeyi önce siz terk edin. sizin gibilere ihtiyacı yok bu ülkenin.