her ile bir üniversite

    13.
  1. sikkoluğun daniskasıdır. bu kadar üniversite kurup okumuş işsizler kervanına yeni insanlar katacağınıza bir fabrika kursanız da birsürü insana iş kapısı açsanız daha iyi olmaz mı. bu ülkenin bu kadar kalifiye elemana ihtiyacı yok artık. işe ihtiyaç var işe. kalifiye olanlar ile birlikte kalifiye olmayanların da çalışabileceği işlere ihtiyaçları var.

    illerin önde gelenleri üniversite için ısrar ediyorlar. neden? çünkü her gelen öğrenci yolunacak kaz, yeni bir gelir kaynağı şehirler için. sonra da hoooop bilmemne üniversitesi açılıveriyor o şehre.

    2006 yılından beri türkiyede kaç tane üniversite açılmış biliyomusunuz. tam 61 tane üniversite açılmış. bunlardan 40 tanesi devlet, kalanları vakıf üniversiteleri. sadece yeni açılan üniversitelere değil kızgınlığım. 1992 dalgasında açılan yok celal bayar, yok sütçü imam üniversitesi, yok kıltüy üniversiteleri için de aynı şeyler söz konusu. celal bayar üniversitesi kimya bölümü kaç puanla öğrenci aldı bu yıl biliyomusunuz? 224. yazıyla ikiyüzyirmidört. hem de ortaöğretim eklenmiş olarak 224. düşünsenize bu okulların halini. öss' den bile toplam 224 yapabilen bir öğrenci ne kadar başarılı bir öğrenci olabilir ki üniversitede? bu öğrencilerin hocaları ne yapsın. turşusunu kuracak değiller ya bu öğrencilerin. veriyorlar notları bol keseden. mezun ediyorlar. alın size bir sürü sözde kalifiye, özde bi bok bilmeyen bir sürü üniversite mezunu.

    daha burda bitti mi sanıyosunuz? çoook yanılıyosunuz. bu mezunlar doğal olarak gerçekten eğitimini almış, bilgili mezunları da etkiliyorlar. daha az maaş ile çalışıp tercih sebebi oluyorlar ve gerçekten o işi hakedenlerin önünde kocaman bir engel haline dönüşüyorlar. tabi o kadar bilgi ile üretilen ürünler de o kadar oluyor. yarın birgün ihraç edilen mallar ülkemize geri dönüyor.

    ben karşıyım arkadaş. türkiyede maksimum 20, bilemedin 30 üniversite olsun. bu okullara girecek kişiler de gerçekten hakederen insanlar olsun. şu anki sistemle mümkün değil ama yapılsın bi şekilde. mesleki eğitim veren meslek yüksek okulları iyileştirilsin ve sayısı azalsın. bu ülkenin mühendise, doktora, öğretmene, işletmeciye ihtiyacı olduğu kadar bakkala, çobana, hamala, tezgahtara, terziye, işçiye de ihtiyaç var.
    5 ...
  2. 43.
  3. Bakkal açmak ile üniversite açmak arasındaki derin farkı bilmeyen, bilse de önemsemeyen zihniyetin pembiş hayalidir.

    Ülke üniversite çöplüğüne dönmüş, mahalle arasında apartman üniversiteleri boy gösteriyor, öğrenciler, prof, doç. Görmeden, akademik yayınlara sahip kütüphane görmeden, zerre gelişmeden, donanmadan mezun oluyor ve işsizler ordusuna giriş yapıyor ve bizim pembiş totolu insanımız her ile bir üniversite istiyor.

    Her ile önce yeterli hastane iste, yeterli altyapı iste, açık alan, park bahçe iste, iş olanakları iste, fabrika iste, atölye iste, üniversite sonraki mevzu.
    Üniversite açmak öyle sandığınız gibi honki ponki bir iş değildir, derin mevzudur hem de çoook derin, bina dikmekle üniversite açmış olmuyorsun yani!

    Açın google' ı bakın bakalım isviçre' de kaç üniversite var? Sonra yazıp döşeyin.
    Bakın isviçre diyorum...
    6 ...
  4. 15.
  5. siyasetin mantık odaklı değil, oy odaklı bir alan olmasından ve bir çok kişinin üniversite okuma merakından ortaya çıkan kötü sentez, dramatik tablo.
    2 ...
  6. 46.
  7. Her ile işsiz desek daha doğru olur bence.
    2 ...
  8. 17.
  9. &feature=relatedn
    ilber ortaylı hoca videonun sonunda anlatmış başka söze gerek yok.
    2 ...
  10. 16.
  11. işsizlik oranının görünürde, gerçekte varolandan daha düşük görünmesinin nedenlerinden birisidir. gençler bu niteliksiz okullarda 2-4 sene okumasalar işsizlik oranı yukarıya doğru ivmelenecektir.
    2 ...
  12. 24.
  13. istanbulda 37 vakıf 8 devlet üniversitesinin olmasını sağlamıştır. ilçeden çok üniversite var. Konyada 6 üniversite var ki selçuk dışında hiç biri adam akıllı üniversite eğitimi vermiyor. Keza izmir eskişehir ve ankarada öyle.

    Ben bunu daha çok öğrenci nüfusunu arttırıp işsizlik oranı düştü diye masturbasyon yapmak olarak okumluyorum.
    2 ...
  14. 30.
  15. Önemli olan üniversitesite sayısını arttırmak degildir bence önemli olan üniversite kalitesini ve ögrenci kalitesini yükseltmektir.
    (bkz: az olsun odtü olsun).
    2 ...
  16. 14.
  17. sosyal toplumun, ekonomik yapının, sanayi yapılanmasının, teknolojik gelişmelerin hiçbirisi dikkate alınmadan açılan alelade sıradan üniversitelerdir.
    halen fizik,kimya ve bilimum öğretmenliklerin olduğu,endüstri nin gereksinimlerine bakmadan sadece memur kıvamında bireyler yetiştiren yer yüzündeki en basiretsiz yüksek öğretimin bulunduğu ülkenin yapmaya devam ettiği saçmalıktır.
    bi insan evladı da sormaz ki lan ne yapacak bu kadar öğretmen 24 yaşında mezun olduktan sonra. herkez öğretmen, bilim adamı olursa kim teknisyen olacak kim tasarımcı olacak düşünün bi komple memur.
    zaten mevcut mezunların iş diye birbirini ezdiği şu dönemde bu kavganın içerisine yeni yeni yüzbinler eklemek hangi mantığın sonucudur bilemedim.
    1 ...
  18. 6.
© 2025 uludağ sözlük